Zamana tanıklık ediyor: Aspendos Antik Kenti

Zamana tanıklık ediyor: Aspendos Antik Kenti

Aspendos Antik Kenti'nin 'can damarları' olarak nitelendirilen tarihi su kemerleri, yerli ve yabancı turistlerden büyük ilgi görüyor.

Antalya'nın Serik ilçesinde, amfi tiyatrosuyla ünlenen Aspendos Antik Kenti'nde bulunan tarihi su kemerleri zamana tanıklık ediyor.

Kuzeydeki dağlardan Aspendos'a su getiren bir kilometre uzunluğundaki kemerler, yüksek bir mühendislik becerisini ortaya koyuyor.

Eski çağlardan günümüze kadar ulaşan nadir örnekler arasında bulunan su kemerleri, kentin 'can damarları' olarak nitelendiriliyor.

15 METRE YÜKSEKLİK...

Suyun kaynağından kente getirilmesini sağlayan 15 metre yüksekliğindeki kemerler, ustaların ellerinde şekillenen taşlarıyla da dikkati çekiyor.

Aspendos'ta bulunan bir yazıt, yerli ve yabancı turistlerin ziyaret ettiği vazgeçilmez mekanlar arasında yer alan su kemerlerinin Tiberius Claudius Italicus tarafından yaptırıldığını ve şehrin hizmetine sunulduğunu anlatıyor.

Mimari özellikleri ve yapılış tekniği bakımından MS 2. yüzyılın ortalarına ait olduğu sanılan su kemerleri, fotoğraf tutkunlarını da kendisine çekiyor.

Tarihi kemerlerin kralın kızını almak için yaptırıldığına dair bir hikaye olduğu vurgulanıyor.



  • Cuma 30.1 ° / 16.6 ° false
  • Cumartesi 31.8 ° / 16.3 ° Güneşli
  • Pazar 33.9 ° / 16.9 ° Güneşli