Yüzyılların mirası Koza Han'dan 10 harika fotoğraf

Yüzyılların mirası Koza Han

Koza Han, mimarisiyle örnek bir 'kültür mirası' olarak Bursa'nın simgeleri arasında yer alıyor.

Hanlar Bölgesi, Bursa'nın doğal güzelliklerini yerli ve yabancı turistlerin dikkatine sunuyor.

Günümüzde Bursalıların yanı sıra yurt içinden ve dünya kentlerinden gelen turistlerin soluklanma durağı olan Koza Han'da, gün boyu ziyaretçi eksik olmuyor. Koza Han'daki çay bahçelerinde geçirdikleri zaman boyunca birbirinden farklı ve renkli mağazalarda alışveriş yapma imkanı buluyor ziyaretçiler.

Bursa'da kentsel yaşamın önemli odak noktalarından biri olan Koza Han, geçmişten günümüze pek değişmeyen mimari yapısıyla, geçmişe doğru yolculuk yapma şansı da tanıyor.

Tarihi Hanlar Bölgesi kurulduğu 1300'lü yıllardan günümüze kadar Bursa'da ticaretin ve günlük yaşamın kalbinin attığı bir merkez oldu.

Koza Han, 1490-1491 yılları arasında II. Bayezid tarafından, mimar Abdul-ula bin Pulad Şah'a yaptırıldı. Zaman içinde çeşitli isimlerle anıldı.

Dikdörtgen bir avlunun çevresinde iki katlı olarak inşa edilen hanın üst katında 51, alt katında ise 50 oda bulunuyor.

Hanın avlusunda bir şadırvan ve sekizgen planlı bir mescit göze çarpıyor. Koza Han'a bağlantılı olan İç Koza Han, bugün ana alanın bir devamı olarak ziyaretçilere yeme-içme konusunda farklı seçenekler sunan mekânlardan oluşuyor.

KENT EKONOMİSİNE YÜZYILLIK KATKI... Han, geçmişte yurdun her yerinden gelen taşralı koza üreticilerinin ipek tüccarları ile buluşmasına ev sahipliği yaptı.

Günümüzde yerli ve yabancı turistlerle birlikte hediyelik eşya almak isteyen dünyaca ünlü Bursa ipeğinden oluşan ürünlerinin satıldığı üst kattaki dükkânlar, mekana ayrı bir hava katıyor.

Avludan yükselen çınar ağaçları ise görkemiyle bu atmosferi güçlendiriyor. Osmanlı'nın tarihinde önemli simgesel anlamları bulunan çınar ağaçları ilk başkent olan Bursa'nın kimliğinde önemli bir yere sahip.

Bursa’da gezilecek yerlerin tamamı için tıklayın…