Yurtdışı tatiline corona virüs engeli

Yurtdışı tatiline corona virüs engeli

Corona virüs nedeniyle 5 ülkeye uçak seferleri iptal edilirken umre uçuşları da durdu. Bu durum 68 bin tur iptali getirdi. Şirketler ya para iadesi yapıyor ya da turları erteliyor.

Çin'den çıkan corona virüs vakası dün itibariyle 82 ülkeye yayıldı. Türkiye'de henüz bir vaka görünmese de sınırımıza kadar dayanan virüse karşı önlem ve tedbirler daha da artırıldı. Türk Hava Yolları (THY) virüs vakalarındaki artış nedeniyle Çin, Irak, İtalya, Kore ve İran seferlerini karşılıklı iptal etti. Pegasus Havayolları da, 1-16 Mart tarihleri arasında İtalya ve Irak'a yapılacak tüm uçuşların iptal edildiğini açıkladı.

EN BÜYÜK İPTAL UMREDE 

Dünya seyahat endüstrisinin ciddi oranda etkilendiği virüsten yurtdışı turları düzenleyen seyahat acenteleri de nasibini aldı. Şubat ve mart ayı içinde Uzakdoğu'ya gidecek olan 5 bin kişi paket turunu iptal etti. İtalya'ya uçuşların durmasıyla birlikte de mart ve nisan ayı için planlanan 6 bini aşkın paket tur da iptal oldu. Ancak en büyük iptal Suudi Arabistan'ın umre uçuşlarını durdurmasıyla geldi. Türkiye Seyahat Acenteleri'nden (TÜRSAB) edinilen bilgilere göre Suudi Arabistan'ın kararını açıkladığı 27 Şubat'tan itibaren mart sonuna kadar umreye gitmeye hazırlanan 57 bin kişi seyahat iptali gerçekleştirdi. Tüm bu zorunlu koşullar kapsamında 68 bini aşkın paket tur, acenteler tarafından iptal edilerek ücret iadesi yapıldı.



  • Çarşamba 39.1 ° / 19.9 ° Güneşli
  • Perşembe 33.2 ° / 17.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı