Yunuseli Havaalanı artık Büyükşehir'in

Yunuseli Havaalanı artık Büyükşehir

OLAY Gazetesi'nden Ahmet Emin Yılmaz'ın yazısına göre; 2009 yılında Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Recep Altepe, 2009’dan beri sürdürdüğü Yunuseli Havaalanı’nın Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi isteğinde nihayet sonuca ulaştı. Yaptığı istek hem Milli Savunma Bakanlığı, hem Genelkurmay Başkanlığı tarafından kabul edildi. Devir yazıları geçtiğimiz hafta Bakanlık ve Genelkurmay’da imzalandı. Yunuseli Havaalanı'nın kullanıcısı konumunda olan Ege Hava Eğitim Komutanlığı ile Bursa Büyükşehir Belediyesi arasında protokol imzalanacak ve böylece havaalanı kullanımı resmen Büyükşehir’e geçecek.

O protokolün de önümüzdeki hafta imzalanması bekleniyor.

Böylece yıllardır gündeme taşıdığı Yunuseli Havaalanı’nın küçük uçaklara açılmasını isteyen Altepe'nin ısrarlı takibi sonunda kazandı. Bursa’ya Yenişehir’den sonra bir de küçük havaalanı kazandırdı.

Pist hazır, binalar hemen yapılacak Yunuseli Havaalanı’nın küçük uçaklar tarafından kullanılmak üzere Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi için yıllardır sürdürdüğü ısrarında başarılı sona ulaşan Başkan Recep Altepe mutlu.

Söylediği şu:

“Bursa’nın uluslar arası ölçülerde Yenişehir Havaalanı var. Fakat dünyanın her yerindeki büyük şehirlerde, kentin yanında bir de küçük uçakların kullandığı havaalanları var. O eksiğimizi giderdik.”

Hedefi şöyle koydu:

“Yunuseli Havaalanı’nın 1395 metrelik pistini daha önce onarmıştık. Pist hazır. Yolcu terminali ve hizmet binaları projeleri de onaylanmıştı. Onları da 1 haftada yaparız.”

Haliç uçuşları artık Yunuseli'nden Bursa Büyükşehir Belediyesi ulaşım kuruluşu Burulaş bünyesindeki su kuşu uçakları Gemlik’le İstanbul Haliç arasında yolcu taşıyor ve çok da ilgi görüyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe öncelikle bu uçuşlarda yapılacak değişikliği açıkladı:

“Gemlik’ten Haliç’e su kuşu uçaklarıyla yaptığımız seferleri artık Yunuseli Havaalanı’ndan yapacağız. Böylece, kent merkezinden Gemlik’e gidiş-gelişteki zaman kaybı da ortadan kalkacak.”

Şunu da ekledi:

“Eğer ihtiyaç duyulursa ve istenirse başka yerlere de seferler yapılabilir.”

⇒ Yazının tamamını okumak için tıklayın...