Yüksek İhtisas İstasyonu’nun ismi değişti

Yüksek İhtisas İstasyonu’nun ismi değişti

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Şubat ayı olağan toplantısı, Başkan Alinur Aktaş yönetiminde gerçekleştirildi. Toplantıda alınan kararla birlikte Yüksek İhtisas Metro İstasyonu’nun 152 Evler İstasyonu olarak değiştirildi.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Şubat ayı olağan toplantısı, Başkan Alinur Aktaş yönetiminde gerçekleştirildi.

Ankara Yolu’ndaki meclis binasında yapılan ve rutin gündem maddelerinin yanı sıra 64 önergenin görüşüldüğü toplantıda, binlerce BUSKİ abonesinin yaşadığı fatura mağduriyeti giderildi.

Konut inşaatları yüzde 100 oranında tamamlanan fakat ‘müteahhit kusurları nedeniyle’ ilçe belediyesinden yapı ruhsatı alamadığı için yüksek su faturası ödemek zorunda kalan 33 bin 609 BUSKİ abonesinin mağduriyeti, alınan kararla son buldu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, inşaatı eksiksiz tamamlanan konutların bundan sonra su faturalarını ‘mesken’ statüsünde ödeyeceğini söyledi.

Bursa’da 33 bin 609 adet bina inşaatı bulunduğunu ve bunlardan 10-12 bin tanesinin yüzde 100 oranında tamamlandığını kaydeden Başkan Aktaş, “Biten binalar müteahhidin vergi, SGK borçları nedeniyle ilçe belediyesinden yapı ruhsatı alamamış. Bu yapılar hala ‘inşaat-mesken’ statüsünde göründükleri için su faturalarını normalden 2 kat daha fazla ödüyorlar. Aldığımız kararla birlikte bu haksızlığa son vermiş olduk” dedi..

YÜKSEK İHTİSAS İSYASTONU'NUN İSMİ DEĞİŞTİ

Meclis toplantısında BursaRay’ın Yüksek İhtisas İstasyonu’nun ismi de 152 Evler İstasyonu olarak değiştirildi.



  • Cumartesi 31.9 ° / 15.7 ° Güneşli
  • Pazar 30.3 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 14.7 ° / 9.7 ° Şiddetli yağmurlu