Yeşillikler içinde eşsiz bir yayla

Yeşillikler içinde eşsiz bir yayla

Karadeniz'deki Pokut Yaylası, harikulade doğasıyla ziyaretçilerini ağırlıyor. 2 bin metrenin üzerindeki yeşillik alanda bulunan evler, bölgeye ayrı bir güzellik katıyor.

Karadeniz bölgesi denince hiç kuşkusuz yeşillikler geliyor akla. Dağlar boyunca uzanan yeşil cennetlerin sayısı hiç de az değil.

Doğu Karadeniz'de yaklaşık bin 800 ile 2 bin 800 rakım arasında yüzlerce yayla bulunuyor. Bu yaylalar cezbeden doğallığı ile doğa tutkunu yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Bir kısmı ormanlık saha içinde, genelde ise orman örtüsünün üstünde dağların yamaçlarında ve vadi içlerinde yer alan yaylalar, doğal güzelliği ve yöresel evleri ile büyük beğeni topluyor.

Yaylalar doğal güzellikleriyle trekking yapmayı sevenler ve fotoğraf tutkunlarının vazgeçemedikleri yerler arasında bulunuyor.

POKUT YAYLASI...

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Pokut Yaylası da doğanın insanı cezbeden güzelliğini cömertçe sunduğu yerler arasında. Çamlıhemşin'den 1,5-2 saatte ulaşılabiliyor yaylaya. Ulaşım araba ve yaya olarak sağlanabiliyor. Burayı ziyaret edenler kendilerini bir anda masal diyarında bulduklarına inanabiliyor. Nasıl inanmasınlar ki?

Yayladan bakıldığında yer ve gök eşit. Havada, bulutlar arasında hissediyor insan kendini.

Yüce dağlar sıralanırken, yemyeşil doğa örtüsü ziyaretçilerin başını döndürmeye yetiyor.

Yayla, diğerleri gibi şehrin gürültüsünden kaçmak isteyenler için ideal bir yer.

Doğayla başbaşa kalmanın düşünü kim kurmaz? Korna sesinin yerini kuş cıvıltılarının aldığı yayla, insana cenneti hatırlatıyor.



  • Cuma 33.4 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 31 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Pazar 32.3 ° / 14 ° Güneşli