Yeni Ay ve ritüel

Yeni Ay ve ritüel

Ay milyonlarca yıl önce meydana gelmiş dünyanın tek doğal uydusudur. Aynı zamanda güneş sisteminin Ganymede, Titan, Callisto ve Io dan sonraki en büyük uydusudur.

Astrolojiye göre Ay annedir, kadındır. Kendimizi hem güvende varsaydığımız, hemde öyle hissetiğimiz içgüdülerimizdir. Astrolojik olarak güneş kadar etkilidir. Enerjisi bedenimizi ve ruhumuzu etkileyecek kadar güçlüdür.

Ay’ın hareketleri denizlerde gel gitlere sebep olur. Yeni Ay, yeni başlangıçların sembolüdür. Kozmik enerjide sıfırlamadır. Bir ay döngüsü 29 günde oluşur ve yeni ay döngüsünde gökyüzünde belli belirsiz görünür. Çünkü güneşin ışığını yansıttığı taraf dünya değildir. Ay’ın karanlığı, kendi sezgilerimiz ve psişik enerjimiz ile daha derinden bağlantı kurmamızı sağlar. Bu yüzden Ay ilahi kadın, anne ile bağlantılıdır. Bu enerji kendimize net olarak ulaşmamızı sağlar. Daha öncede yazdığım gibi Yeni Ay yeni başlangıç enerjisidir. Başlatılan şeyler, dilekler, niyetler ve istekler ilahi güç tarafından kabul edilir. Öyleyse Yeni Ay enerjisini hayaller kurmak ve onların gerçekleşmesi için kullanabiliriz.Bunu yapabilecek bilgiye sahibiz.

Yeni Ay ve Güneş bir burcun içinde kavuşumunu yaparlar ve içinde bulunduğu burcun ismini alırlar mesela Terazi Yeni ayı gibi isimlendirirler. Bu kavuşum yeni ayı çok güçlü yapar. Bu durum niyetlerimizi ve sezgilerimizi güçlendirir o halde bundan faydalanabiliriz. Yeni Ay’da dileklerimiz, isteklerimiz ve niyetlerimiz için şu şekilde bir yol seçebiliriz.

Yeni Ay’dan birkaç gün öncesine kadar hayatımıza neyi çağırmak istiyorsak onu anmamalı ve içimizden geçirmemeliyiz. Yeni Ay zamanına geldiğimizde ise, isteklerimizi hangi sınırlayıcı düşünce kalıbı içerisindeyse onu serbest bırakmamız gerekiyor, böylelikle cesaret, bolluk veya başka pozitif enerji getirecektir. Hayalini kurduğunuz şeyi bulun ve zihninizde dolaşmasına izin verin, onu yaşıyor gibi kalbinizde hissedin.Dilekler, niyetler ve isteklerle ilgili temaları yine güneş burçlarına göre belirleyebilirsiniz.

Mesala konunuz ilişkiler, ortaklıklar ve işbirlikleriyse Terazi burcu 7. evin konularıdır. Yani terazi Yeni Ayını tercih edebilirsiniz. Yine aynı zamanda Yeni Ay gecesi veya gündüz sessiz bir ortam seçin, sizin haricinizde kimse olmamasına özen gösteriniz. Eğer varsa aquamarine, sitrin ve quartz taşlarınızı yanınıza alın. Ritüeli yapacağınız alanı yine adaçayı yakarak negatif enerjileri temizleyebilirsiniz. Aklınız ve kalbiniz hazır olduğunda defterinize veya boş temiz bir kağıda niyetinizi güçlü bir şekilde yazın ve kesinlik içeren kelime ve cümleler kullanın. Örneğin, “Ben sınavı geçeceğim” , Ben bu sefer ilişki kuracağım” yine ” Kendime ve başkalarına yardımcı olacağım" gibi. Hayallerinizi yazı kesinlik içersin ve net olsun. İlla bu kalıplara bağlı kalmanız şart değil. Evrenin size vermek istediği bilgiyi almaya açık olun.

Yeni Ay ritüelinin amacı beklentileri bırakıp, ruhunuza yeni yön vermektir. Bu bir tohum ekme zamanıdır.

Karma Astrolog Arif  Baykal
Oğuzhan Ceyhan Ekolü
Web : http://www.artdeastro.com



Anahtar Kelimeler: Yeni Ay ve ritüel
  • Cumartesi 31 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Pazar 32.3 ° / 14 ° Güneşli
  • Pazartesi 34 ° / 14.7 ° Güneşli