'Yanan ağaçların yerine yenisi dikilecek'

Bursa'nın Mudanya ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yangın söndürme çalışmalarını karadan ve havadan inceledi.

Çağrışan, Göyküklü ve Bademli bölgesinde öğle saatlerinde çıkan yangın, akşam saatlerinde kontrol altına alındı. Yangın söndürme çalışmalarını yerinde inceleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Yangının neden ve nasıl çıktığı bilinmiyor. Yolun iki tarafında birden tarafından başlamış. Belediye ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleriyle birlikte yangına müdahale ettik. Evlere sıçramaması için iş makinelerimizle seferber olduk" dedi.

Konuyla ilgili Bursa Valisi İzzettin Küçük de yangın söndürme çalışmalarını olay yeri, kriz merkezi ve havadan takip etti. Vali Küçük, "Yangına 1 uçak ve 6 helikopter ile havadan müdahale ettik. Yangın kontrol altına alındı" dedi. Küçük, "Büyük geçmiş olsun Bursa'ya, yanan ağaçların yerine yenisini dikeceğiz. İlk gelen bilgilere göre yangın yol kenarında başlamış. İnceleme sonrası daha net bir bilgi paylaşacağız" dedi.



  • Pazartesi 34 ° / 14.7 ° Güneşli
  • Salı 34.7 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 39.1 ° / 19.9 ° Güneşli