Tarih: 11.04.2016 09:40

Vatandaşlık satan ülkeler

Facebook Twitter Linked-in

Ülkemizin ve Bursa'mızın yerini tutar mı bilinmez ama yabancı yatırımcıları çekmek isteyen ülkeleri sizler için sıraladık.

İşte o ülkeler;

1- Kanada

Kanada, eski adı ile Kanada Dominyonu, Kuzey Amerika kıtasının en kuzeyinde bulunmaktadır. Büyüklüğü, Büyük Okyanustan, Kuzey Arktik denizine kadar 9.98 milyon kilometre kare olması sebebi ile yüzölçümü bakımından Dünya' nın en büyük 2. ülkesidir. Başkenti Ottawa' dır.  Büyük ve kalabalık şehirlerden gelenler için ilginç sayılabilecek durumda olan Ottawa' nın nüfusu  milyonu geçmiyor. Düzenli bir şehir olan Ottawa iki resmi dile sahip. Şehirin her neresine giderseniz gidin, İngilizce ve Fransızca geçerli sayılmaktadır. Kanada' da yatırımcı olmak için 400 Bin Dolarlık yatırım ve 800 Bin Dolar varlık olması yeterli.

2- Dominik

Zannediyoruz ki Dominik size hiçte yabancı olmayan bir yer. Tv yarışmalarından da hatırlayacağınız üzere bir adada bulunan Dominik, sakinlik isteyenler için ideal bir ülke. Nüfusu yaklaşık 10 milyon. Karayiplerdeki Hispanyola adasında yer alan Dominik,  Porto Riko'nun batısında, Küba ve Jamaika'nın doğusunda bulunmaktadır. Venezuela ile deniz sınırı vardır. Adanın batı kısmında ise Haiti bulunmaktadır. İklimsel şartları ise ülkemize göre oldukça farklı. Dominik vatandaşlığına sahip olmak Kanada' ya göre daha kolay. Ülke yönetimi, vatandaşlığını 100 Bin Dolarlık yatırım karşılığında veriyor. Eş ve çocuklar var ise tutar yükselerek 200 Bin doları buluyor.

3- Makedonya

Diğer ülkeler gibi yabancı yatırımcılara fırsat sağlayan Makedonya, belki de bahsettiğimiz tüm ülkelerden daha sıcak gelecektir. Bir çok benzer özellikler taşıdığımız bu ülke bize hiç yabancı gelmeyen, soğuğu ile ünlü Balkanlarda yer almaktadır. Sıcak kanlı ve misafir perver insanları ile belkide hiç yabancılık çekmeden yaşayanabilecek ülkeler arasındadır. Türkülerinden yemeklerine kültürümüze geçmiş bir çok özellikleri  vardır. Osmanlı' nın yaklaşık 600 yıl hüküm sürdüğü bu bölgede yaşamak ve vatandaşlık hakkı elde etmek mümkün. 40 bin euro gayrimenkul alınması takdirde 1 yıllık oturma izni ve 400 bin euro yatırım ve 10 işçi istihdamı sağlamak koşulu ile vatandaşlık hakkı tanıyor.

4 - Uruguay

Uruguay, Güney Amerika anakarasının güneyinde bir ülkedir. Ülkenin yarı nüfusunu başkent Montevideo' da yaşayan insanlar oluşturuyor. Dünya' da 8  saatlik çalışma süresini uygulayan ilk ve esrar kullanımını yasal hale getiren ilk devlet olması dikkat çekici. Uruguay' da vatandaşlık hakkı elde etmek için herhangi bir yatırım yapılması şartı yok. Vatandaş olabilme şartı için aylık kişi başı 1400 Dolar gerekiyor. Önce geçici ikamet izni veren Uruguay Devleti, üç yıl sonra vatandaşlık hakkı tanıyor.

5- Arnavutluk

Güneydoğu Avrupa'da bir Balkan ülkesidir. Diğer Balkan ülkeleri gibi insana yakınlığı ve kültürlerinin benzerliği ile zorluk yaşamayacağımız ülkelerden biri. Tarihinde çok sayıda savaş görmüş, Balkan ülkeleri tarafından saldırılar görmüş olsa da günümüzde sakin yaşam hakimiyetini taşıyor. Osmanlı' dan kalan tarihi yapılar halen mevcut.  Ekonomik kazancını ağırlıklı olarak madencilikten ve petrol ürünlerinden sağlar. Arnavutluk vatandaşı olmak için ise 200 bin dolarlık yatırım yapmak zorunlu.

6 - Almanya

Her ne kadar şaşırtıcı gelse de evet, Almanya' da vatandaşlık hakkı satın alınabilir. Almanya' da vatandaşlık hakkı elde etmek için ise minimum 250 bin Euro yatırım ve bu yatırımın alman vatandaşlarına istihdam sağlaması gerekiyor.

7- Bulgaristan

Bulgaristan' da bi balkan ülkesi ancak vatandaşlık hakkı elde etmek kolay değil. Bulgaristan vatandaşı olabilmek için bilinen yöntemler mevcut. Ancak bilinen yöntemler konumuz dışında olduğu için burada açıklamaya gerek duymuyoruz. Bunun haricinde satın alınmak istendiğinde oldukça büyük bir rakam, 1 milyon Leva, yani 1,2 milyon  dolar ve üzerinde yatırım yapılması gerekiyor.

8- İspanya

Avrupa' nın güney batısında bir yarım adada yer alan İspanya, tarihi kaynaklarda çok geniş yer bulan İspanya vatandaşlık hakkını tam anlamıyla satmasa da çok kolay şekilde oturma izni ve Avrupa Birliği ülkeleri arasında dolaşıma izin veriyor. Bunların bedeli ise 160 bin Euro ve zeri emlak ya da gayrimenkul satın almak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —