Türkiye 2018'de ne aradı ?

Türkiye 2018

2018 yılında Türkiye'den 5 kategoride yapılan trend aramalar listesi arama motoru devi google tarafından açıklandı.

Dünya'nın en büyük arama motoru olan Google'da vatandaşlar genel arama kategorisinde "dolar" kelimesini aradı. 

Yılın yarısından itibaren hızlı bir şekilde yükselişe geçen dolar tüm vatandaşlar tarafından merakla takip edilmeye başlanmıştı. Sonuçlara bakılırsa bu dönemde yapılan arama sayısını genel kategoride geçebilen olmamış.

Google tarafından açıklanan  verilere göre diğer listeler ise şu şekilde;

Dizi Kategorisi :

Sen anlat Karadeniz :

Dizi adından da anlaşılacağı üzere Karadeniz'de geçiyor. Dolayısıyla da en çok arama Karadeniz bölgesinden gelmiş ve ilk sırada Trabzon var. 

Çukur :

Ekim 2017 yılında yayına giren dizi ülke genelinde oldukça popüler. Ancak en çok aramayı ise doğu illerimizden almış. Şırnak, Batman, Mardin, Ağrı ve Siirt en yoğun arayan şehirlerimiz.

Ufak tefek cinayetler :

Ekim 2017'de yayına giren dizi daha çok kadınlar arasında popülerliğini kazandı ve en çok aramayı ise Eskişehir yaptı ve hemen arkasından Yalova, Çanakkale, Edirne ve Bolu takip etti.

Nasıl Yapılır ? Kategorisi :

1. Siron :

Bayburt yöresine ait bir lezzet olan Siron google trend aramalarda "Nasıl Yapılır ?" kategorisinde ilk sırayı aldı. Aramalarda ilk sırayı Sakarya aldı ve ardında Trabzon, Kocaeli, Samsun ve İstanbul yer aldı.
 

►Brüksel lahanası tarifi-Nasıl yapılır? Tıklayın...

Bursalılar 2018 yılında trend aramalar listesine brüksel lahanasını arayarak girdi.


2. Mıhlama :

Trabzon bölgesinin ün yapmış lezzeti olan mıhlama, halk arasında muhlama olarak bilinir ancak Trabzonlular ona Kuymak diyor.  Mıhlama tarifi trend aramalar listesine göre 2. sırada ve En çok Tekirdağlılar aramış. 

3. Tiramisu :

İtalyan mutfağının lezzetlerinden olan Tiramisu pastası İtalyancada "Tira Mi su" dur ve anlamı "Beni kendime getir, kaldır." demektir. Ülkemizde ise Sinoplular bu pastanın tarifini aramış.