Türk Devletleri öğretmen değişimine Haziranda başlıyor

Türk Devletleri öğretmen değişimine Haziranda başlıyor

Türk Devletleri Teşkilatı 6. Eğitim Bakanları Toplantısında alınan karar doğrultusunda Türk Devletleri Teşkilatı 1. Öğretmen Değişim Programı, 6-12 Haziran 2022 tarihleri arasında Ankara ve İstanbulda gerçekleştirilecek.

ANKARA (İGFA) - Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan tarafından 2009 yılında kurulan, Macaristan ile Türkmenistanın gözlemci üye olarak faaliyetlerine katıldığı Türk Devletleri Teşkilatı, 3-4 Kasım 2021 tarihinde İstanbulda gerçekleştirilen toplantıda Öğretmen Değişim Programının 2022 yılında Türkiyede yapılması yönünde karar alınmıştı.

İlk uygulamasına ev sahibi ülke olarak Türkiyenin öncülük yapacağı Türk Devletleri Teşkilatı 1. Öğretmen Değişim Programı 6-12 Haziran 2022 tarihleri arasında Ankara ve İstanbulda gerçekleştirilecek.

2015 yılında Astanada yapılan Türk Devletleri Teşkilatı Devlet Başkanları 5. Zirve Toplantısında Öğretmen Değişim Programının uygulamaya geçirilmesine karar verilmiş 15 Mart 2019 tarihinde Kırgızistanda yapılan Türk Devletleri Teşkilatı Eğitim Bakanları 5. Toplantısında Öğretmen Değişim Programı Konsepti onaylanmıştı.

Programa Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Macaristandan öğretmenler davet edildi. Programda Türk eğitim sistemi ve davetli ülke eğitim sistemlerinin tanıtılması, öğretim yöntem ve teknikleri ile ölçme ve değerlendirmede yeni yaklaşımlar gibi konular ele alınacak.

Programda ayrıca Millî Eğitim Bakanlığının alanında uzman personeli tarafından salgın sürecinde Türkiyede uzaktan eğitim (EBA) konularında eğitimlerin verilmesi, özel eğitim ve rehberlik merkezleri ile mesleki ve teknik eğitim merkezlerinin tanıtımının yapılması planlanıyor. 



  • Çarşamba 39.1 ° / 19.9 ° Güneşli
  • Perşembe 33.2 ° / 17.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 30.1 ° / 16.6 ° false