Tarihiyle büyüleyen bir şehir: Roma

Tarihiyle büyüleyen bir şehir: Roma

İtalya'nın başkenti Roma, ziyaretçilerini yüzyıllar öncesinde bir yolculuğa çıkarıyor. Kolezyum'dan İspanyol Merdivenleri'ne kadar sayısız tarihi mekanı milyonlarca turist geziyor.

Roma denince akla tarih geliyor kuşkusuz. Özellikle Roma İmparatorluğu döneminden kalma eşsiz eserler. İtalya'nın başkentini her yıl milyonlarca turist geziyor. Aşk Çeşmesi, İspanyol Merdivenleri, Kolezyum, Vatikan, Roma Forumu insanları zaman tünelinde harika bir yolculuğa davet ediyor.

Roma'da çok fazla gezilecek öyle çok yer var ki, gitmeden önce iyi bir plan yapmak gerekiyor. Antik Roma, şehir merkezi ve Vatikan olarak üç kısımda bir gezi düşünülebilir.

Kolezyum, tarih boyunca nice trajik ana sahne oldu. Filmlere, romanlara mekanlık etti. Nice gladyatörün kanı döküldü burada. Roma'ya gelenler o devasa yapıyı görmeden edemiyor.

KORUNAN YAPILAR...

Arch of Constantine de, 4. yüzyılda dikilmiş ve çok iyi korunmuş bir yapı.

Palatino hill (palatino tepesi) de, Roma'da gezilecek yerler arasında. Tepe, Roma Forumu'nun 40 metre üzerinde bulunuyor. Roma Forumu, eskiden şehir meydanıymış. Ticaret döndüğü, hayatın aktığı bir yer... Burada harika arkeolojik yapılar dikkati çekiyor.

Panteona da, tarihi şehrin ilgi çeken mekanları arasında. Panteonun kapısında latince harflerle yazılmış bir yazı bulunuyor. Bu yazı Marcus Agrippa'ya ithaf edilmiş.

Roma'da dikkati çekecek olan bir diğer ayrıntı da deyim yerindeyse harikulade Roma meydanları.. Bu meydanlar ayrı, coşku dolu bir kültürü yansıtıyor. Bu meydanlardan en önemlisi Piazza Navona Meydanı'dır.

1725 yılında açılan ve Trinita dei Monti Kilisesine çıkan İspanyol Merdivenleri de, ziyaretçilerini etkilemeyi sürdürüyor.

Barok tarzı bir şaheser

Trevi Çeşmesi, şehrin en ünlü ve en önemli yapılarından biri olarak karşılıyor ziyaretçilerini.

Barok tarzı bu yapı, “Aşk Çeşmesi” olarak da biliniyor.

Heykeltıraş Nicola Salvi'ye yaptırılan Roma'daki bu çeşme, tam 30 yılda başka sanatçıların da yardımıyla tamamlanmış. 

[caption id='attachment_17982' align='aligncenter' width='500'] Roma Forumu[/caption] [caption id='attachment_17983' align='aligncenter' width='500'] Palatino Hill[/caption] [caption id='attachment_17984' align='aligncenter' width='500'] Arch of Constantine[/caption] [caption id='attachment_17985' align='aligncenter' width='500'] İspanyol Merdivenleri[/caption] [caption id='attachment_17986' align='aligncenter' width='500'] Kolezyum[/caption] [caption id='attachment_17987' align='aligncenter' width='500'] Pantheon[/caption] [caption id='attachment_17988' align='aligncenter' width='500'] Piazza Navona Meydanı[/caption] [caption id='attachment_17989' align='aligncenter' width='500'] Aşk Çeşmesi[/caption] [caption id='attachment_17990' align='aligncenter' width='500'] Vatikan[/caption]

  • Cumartesi 31.8 ° / 16.3 ° Güneşli
  • Pazar 33.9 ° / 16.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 36.3 ° / 18.6 ° Güneşli