Sudan'da ordu yönetime el koydu

Sudan

Sudan'da ordu, devlet televizyonu ve Cumhurbaşkanlığı Sarayını kuşattı. Hartum havalimanından uçak seferleri durdurulurken, iktidar partisi liderlerinin gözaltına alınmaya başlandığı belirtildi.

Sudan'da ordu devlet televizyonu binasını kuşattı ve bazı askerler içeriye girdi. Devlet televizyonundan yapılan açıklamada, ordunun kısa süre içerisinde önemli bir duyuru yapacağı bildirildi.

Yerel basında yer alan haberlere göre ordu Devlet Başkanı Ömer el-Beşir'in sarayını kuşattı. Ayrıca başkent Hartum'da havalimanı kapatıldı. Gelen uçakların ise inişine izin veriliyor.

Bu arada iktidardaki Ulusal Kongre Partisinin 100'den fazla yöneticinin Sudan istihbaratı tarafından tutuklandığı bildirildi. Tutuklananlar arasında partinin Başkanı ve eski Savunma Bakanı Abduurrahim Muhammed Hüseyin'in de bulunduğu öğrenildi.

Ülke, 19 Aralık 2018'den bu yana hayat pahalılığının protesto edildiği ve 30 yıldır görevde olan Devlet Başkanı Ömer el-Beşir'in gitmesinin istendiği gösterilere sahne oluyor. Geçtiğimiz günlerde, beyaz kıyafeti ve altın rengi küpeleriyle protestocuları oturma eylemine çağıran bir kadın, "Sudan'ın Gelini" olarak adlandırılmış ve medyada geniş yer bulmuştu.



  • Pazartesi 34 ° / 14.7 ° Güneşli
  • Salı 34.7 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 39.1 ° / 19.9 ° Güneşli