Seyahat masraflarını düşürecek 20 önemli ipucu

Seyahat masraflarını düşürecek 20 önemli ipucu

Seyahat etmeyi çok seviyorsunuz ama enflasyon, hayat pahalılığı, Euro ve Doların alıp başını gitmesi sizi artık zorluyor. Tüm her şeye rağmen seyahat etmekten vazgeçemeyenler için bütçenizi dengede tutmayı sağlayacak 20 önemli ipucu;

Otobüs biletlerine bakmayı unutmayın

Seyahat ederken uçakların ulaşımı kolaylaştırması, trenlerin o sanki bir film ya da kitabın içindeymiş gibi hissettiren duygusu nedeniyle önceliğimiz onlardan yana oluyor. Ama bütçeyi daha da düşürmek istiyorsak otobüs biletlerine de bakmanızı öneriyoruz.

Para değiştirme işini Türkiye’de yapın

Döviz alışverişini başka ülkede yapmak size daha pahalıya patlayabilir. Hatta bazı ülkelerde bu işlemi yapamayabiliyorsunuz, dikkatli olmakta fayda var.

Seyahat planlarınızı mutlaka önceden yapın

Detaylı bir şekilde yapacağınız seyahat planı sizi oldukça kara geçirecektir. Önceden araştırma yaparak gideceğiniz yerdeki müzelerin ücretsiz veya indirimli günleri, önceden alacağınız indirimli biletler size hem zaman hem para kazandırır.

Fırsatları mutlaka araştırın

Seyahate çıkmadan önce fırsat sitelerine mutlaka bakın. Yemek, konserler, geziler birçok etkinlik için uygun fiyatlar bulabilirsiniz.

Ücretsiz müze gezileri

Gidilen her müzenin mutlaka indirimli ya da ücretsiz birer halk günü olduğunu unutmayın. Seyahatten önce bu günleri öğrenmeniz sayesinde girişe 10-20 Euro vermek yerine ücretsiz bir şekilde faydalanabilirsiniz.

Çantanızda enerji barlar, atıştırmalık yiyecekler bulundurun.

Yurtdışı gezilerinde özellikle kullanılan para birimi nedeniyle yiyecek masraflarınız bütçenizi olumsuz yönde etkileyebilir. Tabi ki de aç kalmayın ama en azından bir öğününüzü hem vakit kaybetmeden gezilebilecek her yeri gezebilmeniz adına hem de bütçenizi düşürmek adına çantanıza attığınız enerji barlarıyla veya atıştırmalıklarla geçirmeniz sizin için faydalı olabilir.

Sokak lezzetlerini tercih edebilirsiniz.

Sokak yemeklerinin lezzetleri tartışılmaz bir gerçek. Yemekleri illa bir restoranda yemek zorunda değilsiniz. Gitmeden önce internetten yapacağınız bir araştırma ile gideceğiniz yerdeki ünlü sokak lezzetlerini bulabilirsiniz. Gezi blogları ve youtube sayfaları bu konuda sizlere yardımcı olabilir. Ama tabi hassas bir mideye sahipseniz dikkatli olmakta fayda var.

Mini barlar mı? Sizin için yasak bölge olmalı

İçeceğiniz bir içeceğe veya bir gofrete yüklüce para vermek istemiyorsanız çantanızda mutlaka ufak tefek yiyecek ve içecekler bulundurun.

Hostel veya oteller yerine alternatif yöntemleri de deneyebilirsiniz.

Seyahatte masrafı arttırabilecek bir başka konuda konaklama. Artık konaklama için alternatif yöntemler olduğunu herkes biliyor. Tercih yaparken, Airbnb, homeexchage veya couchsurfing gibi konaklama seçeneklerini de değerlendirebilirsiniz. Artık bu sitelerin çok daha güvenli olduğunu biliyoruz. Verilen puan ve yazılan yorumları incelerseniz akıllıca tercih yapabilirsiniz. Ve seyahatinizde güzel bir tasarruf yapmış olursunuz.

Şehir üniversitelerinin yatakhanelerini araştırmayı unutmayın

Üniversite bölgelerinde bulunan özel yatakhanelerde konaklamak çok daha ucuz olur. Üstelik bu yatakhaneler toplu taşımalara yakın olur. Üstelik sizin gibi gezginlerle konakladığınız bu yatakhanelerde karşılaşmanız ve seyahati daha eğlenceli hale getirmenizde mümkün olabilir.

Konaklama için belki de kamp yapmayı tercih edersiniz

Gideceğiniz yer buna uygunsa konaklama sizin için neredeyse bedavaya gelecektir. İhtiyacınız olan tek şey bir çadır ve uyku tulumu. Avrupa’da genelde birçok kamp alanı oldukça temiz tuvalet ve banyolara sahip. Özellikle yazlık bölgelerde bu konaklama sayesinde oldukça tasarruf edebilmeniz mümkün.

Şehri ücretsiz turlarla gezin

Seyahate gideceğiniz birçok şehirde ücretsiz şehit turları düzenlenmektedir. Daha önceden araştırarak ya da kaldığınız yere sorarak bu turlarla ilgili bilgi alabilirsiniz.

Telefonlarımız artık akıllı, onlardan faydalanın

Seyahatten önce telefonunuza indireceğiniz ücretsiz şehir rehberleriyle internet kullanmadan ve kaybolmadan gezebilirsiniz.

Telefon görüşmelerinizi yerel sim kartlarıyla ucuza getirin

Seyahatte birkaç kişiyseniz ve ayrı ayrı gezecekseniz, haberleşmenin daha ucuza gelmesi için gittiğiniz yerden yerel bir sim kart alın. Almış olduğunuz faturasız yerel bir sim kart, kendi hattınızla yapacağınız görüşmelere göre çok daha ucuza gelecektir.

Hep Wi-Fi, Sadece Wi-Fi

Yurtdışında internet kullanmak ekstra bir masraf ama siz interneti yalnızca wi-fi bulunan yerlerde kullanırsınız bir masraftan daha kurtulmuş olursunuz. Kaldığınız yerde wi-fi ücretli olsa bile kafelerde, müzelerde wi-fi ücretsiz, internet ihtiyacınızı böyle alanlarda karşılayabilirsiniz.

Bir de suya para vermek mi?

Gideceğiniz yere göre farklılık gösterse de Euro ve Dolarla su almak içilen su miktarı ile orantılı size pahalıya patlayabilir. Amerika ve Avrupa’da çeşme ve musluk suları içilebilir. O yüzden eğer yanınızda matara götürürseniz suyu bedavaya getirebilirsiniz. Arttırdığınız parayla belki güzel bir ziyafet çekebilir veya güzel bir etkinliğe gidebilirsiniz.

Öğrenciyseniz bundan mutlaka faydalanın

Avrupa şehirlerini indirimli gezebilmek için uluslararası öğrenci kartı çıkarabilirsiniz. Eğer öğrenciyseniz İsic sitesi üzerinden bu kartı kolaylıkla çıkartabilirsiniz. Bu size gezdiğiniz şehirlerde çokça indirim hakkı sağlayacak.

Tur şirketlerine şans tanıyın

Çoğu kişi başkalarının programına göre hareket etmek istemez veya tur şirketlerine komisyon vermekten kaçarlar. Bu nedenle seyahat planı yaparken tur şirketlerinin tekliflerine bakmazlar. Bilinmesi gereken tur şirketleri rezervasyonları önceden ve toplu olarak yaptıkları için sizden daha uyguna fiyat alırlar. Turlarda illa toplu hareket etmek zorunda değilsiniz, dilediğiniz gibi gezmekte özgürsünüz. Bunları göz önünde bulundurarak seyahat planı yaparken tur şirketlerine de mutlaka bir göz atın.

Trend olan her şeyden uzak durun

Eğer bir şey trend olmuşsa her konuda olduğu gibi seyahatte de pahalı olacaktır. Herkesin yaptığını yapmak yerine kendinize yeni alternatifler üretin.

Planlarınızı tatil sezonunun aksine göre yapın.

Evet, biliyoruz herkes tatildeyken evde oturmak çok can sıkıcı. Ama sezondayken her yerin fiyatı kat be kat fazla olabiliyor. Mevsime bağlı aktiviteler (yüzmek, kaymak vb. ) planlamadıysanız sezon harici gezmek daha düşük bütçeli olacaktır.



  • Çarşamba 39.1 ° / 19.9 ° Güneşli
  • Perşembe 33.2 ° / 17.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 30.1 ° / 16.6 ° false