Sahiller Gemlik Belediyesi'ne geçti, görüntüler şok etti

Sahiller Gemlik Belediyesi

Büyükşehir Belediyesi tarafından kısa süre önce ilçe belediyelerinden gelen talep üzerine sahillerdeki denetim ve temizlik gibi sorumluluklar ilçe belediyelerine devredilmişti. Devrin gerçekleşmesinin ardından Gemlik Belediyesi'ne devredilen

Gemlik sahillerindeki görüntü yok artık dedirtti.

Geçen mayıs ayında ilçe belediyelerinin talebi doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi, sahillerin kullanım ve idaresini ilçe belediyelerine devretti. Ancak kısa süre sonra sahillerdeki düzen tamamen bozuldu.

Gemlik Belediyesi'nin sahillerin kafe ve çay bahçelerine dönüştürülmesine göz yumması bölge halkının yoğun tepkisine neden oldu. Sahillerin farklı amaçlarla kullanılmasının ilçeye zarar getireceğini belirten vatandaşlar, Gemlik Belediyesi'nin yanlıştan dönmesini istediler.



Sahillerin kafe ve çay bahçelerine dönüştürülmesi başka bir tehlikeyi de tetikliyor. Koronavirüs vaka artışının başlıca sebeplerinden biri olan fiziki mesafe ihlalinin en korkunç örneği de Gemlik sahillerindeki kafe ve çay bahçelerinde yaşanıyor.



Gemlik Belediyesi’nin fiziki mesafe kuralları konusunda hiçbir denetim yapmamasına, vatandaşların da sorumsuzluğu eklenince ürkütücü görüntülerin ortaya çıkmasına neden oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın dün gerçekleştirilen bilim kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamalarda vaka artışı yaşanan illerden birinin de Bursa olduğunu açıklaması, Gemlik’teki bu görüntüleri akıllara getirdi. Bakan Koca’nın vaka sayılarının azalmasındaki en önemli faktörün tedbirlerin uygulanması olduğuna vurgu yapmasından birkaç saat sonra çekilen bu görüntüler pes dedirtti.



  • Çarşamba 39.1 ° / 19.9 ° Güneşli
  • Perşembe 33.2 ° / 17.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 30.1 ° / 16.6 ° false