'Pokemon Go' çılgınlığı Bursa'da

Çizgi film karakterlerini gerçek dünyaya taşıyan artırılmış gerçeklik oyunu 'Pokemon GO' çılgınlığı Bursa'ya da sıçradı.

ÇILGINLIK BURSA SOKAKLARINA TAŞTI

Televizyonlarda yıllar önce yayınlanan 'Pokemon' isimli çizgi filmİn karakterlerinin kamera görüntüsüne eklenmesiyle ortaya çıkan ve gerçek dünyaya taşınan artırılmış gerçeklik oyunu 'Pokemon GO' çılgınlığı Türkiye'ye de sıçradı.

Başlangıçta Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Avustralya ve Yeni Zelanda'da kullanıcılara ücretsiz olarak sunulan oyun çok beğenilince oyunseverler arasında yayılmaya başladı.

Akıllı telefon kullanıcılarının Türkiye mağazasında resmi olarak yer almayan mobil oyun, Türkiye dahil çok sayıda ülkede yurt dışındaki hesaplar üzerinden telefonlara indirilerek oynanmaya başlandı.

Oyunun kapalı mekanlar yerine sokaklarda gezerek Pokemon avı şeklinde oynaması sonucu oluşan çılgınlık, sanal gerçeklik uygulamalarına da yeni bir boyut getirdi.

Kullanıcılar tarafından tutulan oyun, Ankara ve İstanbul'un ardından Bursa'ya da sıçradı.

ZAFER PLAZA VE TOPHANE'YE AKIN

Oyuncular sevdikleri karakterleri bulabilmek için Bursa'da Zafer Plaza ve Tophane'ye akın etti.

Bazı kullanıcılar yürüyerek karakter ararken bazıları da oturduğu yerden bulmaya çalıştı.

İlginç görüntülerin yaşandığı parkta kullanıcılar, hiç tanımadıkları insanlarla oyun sayesinde arkadaş olduklarını belirtti.



  • Çarşamba 39.1 ° / 19.9 ° Güneşli
  • Perşembe 33.2 ° / 17.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 30.1 ° / 16.6 ° false