Petek Temizliği Nedir?

Petek Temizliği Nedir?

Petek temizliği, peteklerin içinde dolaşan suyun yüksek basınç sağlayan makineler ile tamamen yenilenerek tesisata temiz su verilmesi işlemidir.

Petek temizliği, peteklerin içinde dolaşan suyun yüksek basınç sağlayan makineler ile tamamen yenilenerek tesisata temiz su verilmesi işlemidir. Tabi yapılacak olan bu işlem sadece petek içinde suyun değiştirilmesi ile sınırlı kalmaz. Isıtma için kullanılan suyun geçtiği tüm tesisatı kapsar. Yani Petekler, borular(bakır veya plastik), kombi ve kombi filtresi temizlenmelidir. İki yılda bir düzenli olarak petek temizliği yaptırılması tavsiye edilmektedir.

Petek Temizliği yaptıracaklar nelere dikkat etmeli?

Öncelikle petek temizleme işlemi bu konuda eğitim almış tecrübeli teknik servis elemanları tarafından yapılmalıdır.

Bursa’da Petek temizliği yaptıracağınız kişilerin sadece petek temizleme işlemi yapıyor olması yeterli değildir. Evinizdeki ısıtma tesisatının tamamı konusunda bilgi sahibi olması gerekir. Çünkü ısıtma sistemi bir bütündür. Farklı marka kombileri tanımalı, çalışma sistemine hakim olmalı ve kombi bakımı da yapabilmelidir. Çeşitli vana, bağlantı ekipmanları, filtreler vb. bileşenleri tanımalıdır. Kombi bakımı ve petek temizleme işlemi yapacak kişiler eğer kombi bakımı ve tamiri konusunda bilgili değil ise yapacakları işlemler kombinize zarar vererek size beklenmeyen masraflar çıkarabilir.

Petek Temizlemenin Yararları Nelerdir?

Evimizdeki ısıtma sisteminde temel mantık, doğalgaz ile ısınan suyun kombi içerisindeki pompa yardımı ile tüm peteklerde dolaşması ve bu yolla evimin ısınması şeklinde açıklanabilir. Kapalı bir sistem içerisinde bulunan ve sürekli ısınıp soğuyan su zamanla kireçlenmeye sebep olur. Hatta su içerisindeki minerallerin peteklerin dibine çökmesine sebep olur. Bu birikmeler zamanla çoğalır ve kombi ile petekler arasında sürekli gezen suyun akış hızını düşürür. Tesisat içindeki suyu çekme ve tekrar peteklere gönderme görevi olan kombi içindeki pompa bu iş için daha çok çalışmaya başlar. Bu durum hem pompanın yorulmasına ve arıza yapmasına sebep olur, hem daha fazla elektrik tüketmesine sebep olur hem de daha çok doğalgaz faturası ödememize sebep olur.

Yapılacak petek temizliği ile sıcak suyun petekler içerisindeki dolaşımı kolaylaşır. Kombinin arıza yapması önlenir ve sizi daha büyük masraflardan kurtarır.

iki yılda bir yapılacak düzenli petek temizliği ile;

Daha az ödeme ile daha çok ısınmanızı sağlar.

Peteklerin ısı dağılımı eşit olur ve ısı verimliği artar.

Pompanın daha rahat çalışmasını sağlar ve kombinin ömrünü uzatır.

Gaz ve elektrik tüketimini düşürür.

Faturalarınızda tasarruf sağlar.

http://www.petektemizligibursa.net/



Anahtar Kelimeler: Petek Temizliği Nedir?
  • Pazar 33.9 ° / 16.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 36.3 ° / 18.6 ° Güneşli
  • Salı 35.9 ° / 19.8 ° Güneşli