Patronunun Sen Şövalye misin? sözüyle iş insanı oldu

Patronunun Sen Şövalye misin? sözüyle iş insanı oldu

Maaşına zam isteyince Sen Şövalye misin? maaşına zam istiyorsun denilince istifa edip kendi işini kuran İzmirli iş insanı ticareti savaşa benzetti.

İZMİR (İGFA)- İş insanı Gökhan Korkut, işyerindeki özel bölümde şövalye ve savaş aksesuarları biriktiriyor. İzmirli iş insanı Gökhan Korkut, otomatik kapı sistemleri üreten ve montajını yapan bir firmanın sahibi. Yıllar önce çalıştığı işyerinde maaşına zam istediği için ayrılmak zorunda kalan Korkut, eski patronunun Sen Şövalye misin? sözünü yaşam felsefesi haline getirdi. Ticareti adeta bir savaşa benzeten Korkut, 'Bir şövalye sadece inandığı şeyler uğruna savaşır' diyor. Gökhan Korkut, tahta merdiven ve matkapla başladığı iş hayatında şu anda sektörün önemli oyuncularından biri haline geldi.

 Korkut, başvuru yaptığı bir firmanın kendi işyerini açma teklifi üzerine 2012de sadece bir çalışanı ile kendi işyerini açtı. Şehirlerarası otobüslerle seyahat ederek birçok büyük işin montajını yaptı.

Riski sevdiğini anlatan Özgök Otomatik Kapı Sistemleri Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Korkut, 'Sektörde biraz ilerledikten sonra sektörün lider firmalarından birini satın aldım. Hayatımın en büyük risklerinden biriydi.

Büyük işlerin görüşmelerine girerken heyecanlanıyordum. Önemli bir iş için diğer firmalarla görüşmeye girdik. İçimden nasıl geliyorsa öyle konuştum. Size bu işi neden verelim dediklerinde bende Bana bu işi vermek zorundasınız dedim. Firma o işi diğer büyük firmalara rağmen bana verdi. O iş benim dönüm noktam oldu. İşi aldık. Malzeme alacak param yoktu. Firma o konuda da bize destek oldu. Bize güvendi. Sonra araç filomuzu yeniledik. Yeni ekip arkadaşlarıyla çalışmaya başladık. Zor şartlarda başladık.' dedi. 

Savaş aksesuarları koleksiyonu hakkında bilgi veren Korkut, 'Eski patronumun sözü yaşam felsefem oldu. Günümüzde ticaret, savaşa benziyor. Bende savaş aksesuarları toplamaya başladım. Mezatları takip ettim. Hayatım adeta bir savaş içinde geçti. Firmayı kurup bir yerlere gelmek hep bir savaştı aslında. Engeller, rekabet, fiyatlar hep mücadele ile geçiyor. Ticaretin Şövalyesi gibi olduk' dedi.