Özdilek’te kurban satışları bayram boyunca devam edecek

Özdilek’te kurban satışları bayram boyunca devam edecek

Marketlerinde ‘Dürdane Ana Kasabı’ etiketiyle kendi tesislerinde yetiştirdiği büyükbaş ve küçükbaş hayvanların et satışını yapan Özdilek, Kurban Bayramı kapsamında ise Bursa Özdilek Alışveriş Merkezi önünde canlı kurbanlık s

Özdilek, her sene olduğu gibi bu sene de Kurban Bayramı için kendi bünyesinde yer alan Tabiat Tarım Çiftliği’nde üretilen küçükbaşların satışını gerçekleştiriyor.
Bursa Özdilek Alışveriş Merkezi önünde oluşturulan kurban pazarında, kıvırcık cinsi kurbanlık koyunların satışları bayramın dördüncü gününe kadar devam edecek.

Geleneksel yöntem ile helal kesim

Veteriner hekimler tarafından özenle seçilip sonrasında satışa sunulan kurbanlıklar, hijyenik bir ortamda, uzman kasaplarla ve İslami koşullara uygun olarak kesilecek. Randevu sistemiyle vatandaşlara verilecek kurban kesim hizmeti bayramın 1. ve 2.günü Bursa Özdilek Alışveriş Merkezi’nin özel alanında gerçekleştirilecek. Helal kesim sürecinde dua için bir hoca da ayrıca hazır bulunacak.

Her adımı profesyonelce yönetiliyor

Özdilek, kurban alımından itibaren müşterilerine adım adım profesyonel bir hizmet sunuyor. Kurbanlıklarını kendileri seçen müşterilere daha sonrasında bir numara veriliyor. Böylece kurbanlığın hiçbir şekilde karışmaması için hayvanın kulak küpesine numarası işleniyor. Randevu sistemi ile yapılacak kesimlerde ise emanete bırakılan kurbanlıklar için sahiplerine kesim tarihi ve kesim saati fişi teslim ediliyor ve belirtilen saatte kesim işlemi yapılıyor.

Kurbanlık kesildikten sonra 5 parçaya bölünerek 2 but, 2 kol-kafes, gerdan ve takım ciğer olarak kurban sahibine teslim ediliyor. Kesilen kurbandan çıkan deri-bağırsak-paça-kelle-işkembe gibi tüm parçaları yine kurban sahibi teslim alabiliyor. Bu parçalar alınmadığı takdirde kesinlikle çöpe atılmıyor ve Türk Hava Kurumu’na bağış yapılabiliyor. Bağış yaptıktan sonra ise Türk Hava Kurumu yetkililerinden bağış fişi alınabiliyor.

‘ISO 22000’ belgeli besi yetiştiriyor

2012 yılında Bursa Yenişehir’de 800 dönümlük arazi üzerine kurulu Tabiat Tarım Besi Çiftliği ile et üretimi yapan Özdilek, Kurban Bayramı için veteriner kontrolünde seçilen ürünlerin satışını gerçekleştiriyor. Hijyenik ve ISO 22000 standartlarına uygun ortamlarda yetiştirilen kurbanlıkların, Tabiat Tarım Besi Çiftliği tesislerinde kurulan barkodlu bilgisayar sistemi ile gelişim süreci doğum anından itibaren anlık olarak takip ediliyor. Hayvanların besi sürecinde kesinlikle GDO’suz yemler kullanılıyor, hayvanlar tamamen sağlıklı yemlerle beslenirken bu yemlerin bir kısmı da yine Özdilek tarafından üretiliyor. Tesisteki tüm üretim faaliyetleri, ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi esaslarına dayanılarak ve bu esaslardan taviz verilmeden gerçekleştiriliyor.



  • Cuma 30.1 ° / 16.6 ° false
  • Cumartesi 31.8 ° / 16.3 ° Güneşli
  • Pazar 33.9 ° / 16.9 ° Güneşli