Osmangazi Meydanı'nda geri sayım

Osmangazi Meydanı

Osmangazi Belediyesi, Santral Garaj Bölgesi'ne yapacağı meydan projesi ile Bursa'nın çehresini değiştirmeye hazırlanıyor...

Şimdiye kadar 84 binanın kamulaştırılarak yıkıldığı proje 40 bin metrekare alana uygulanacak. 145 milyon TL ödeme yapılarak kamulaştırılan ve yıkılan binalarla birlikte bölgede 22 bin 500 metrekarelik alan ortaya çıktı.

Otopark sorununa da çare olacak

Osmangazi Meydanı projesi, kent merkezindeki otopark sıkıntısına da çare olacak. Meydanın altına 4 katlı ve 1500 araç kapasiteli bir otopark inşa edilecek. Böylece Bursa'ya nefes aldıran bir sosyal donatı alanının yanı sıra trafiğin yoğun olduğu bölgede otopark sorunu da çözülmüş olacak.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Osmangazi Meydanı'nın Bursa halkının uzun yıllardır beklediği bir proje olduğunu ifade ederek, "Projemiz sadece bir meydan projesi değil. Hedefimiz, meydanın kuzeyindeki Ulubatlı Hasan Bulvarı'na batçık yaparak alt ve üst mahalleleri birleştirip bir yaya aksı oluşturabilmek. Projemiz ihale aşamasında, 2019 yılının dikkat çeken şehircilik projesi "Osmangazi Meydanı" olacak "dedi.