Orhaneli termik santraline 6 ay süre

Orhaneli termik santraline 6 ay süre

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca bazı termik santrallerin kapatılma gerekçelerinin başında 'baca gazı arıtma' ve 'sürekli emisyon ölçüm' sistemlerinin bulunmaması geliyor.

Çevre yatırımlarını 31 Aralık 2019 tarihine kadar tamamlamaları gereken 13 termik santralle ilgili alınan kararlar dün Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından açıklandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Çevre Kanunu'nun 11 ve 15'inci maddeleri gereği, 5 termik santralin tamamen, 1 termik santralin ise kısmi olarak kapatılması; diğer 7 santralden 4'üne geçici faaliyet belgesi, 3'üne gerekli çevre izinlerinin verilmesi kararı alındı.

Kapatma ve kısmi kapatma gerekçelerinin başında termik santrallerde arıtma ve emisyon ölçüm sistemlerinin bulunmaması yer alıyor. 

BURSA ORHANELİ'YE 6 AY GEÇİCİ FAALİYET BELGESİ

Yapılan son denetimlerle çevresel yatırımlarını tamamladığı belirlenen Bursa Orhaneli, Muğla Yatağan, Kahramanmaraş Afşin B ve Ankara Çayırhan termik santrallerine geçici faaliyet belgeleri verildi. 

Geçici faaliyet belgesi alan termik santrallerin, mevzuat gereğince 6 ay içinde çevre izin ve lisans belgesi için Bakanlığa başvuru yapması gerekiyor. 

Tüm çevre yükümlülüklerini yerine getiren termik santrallere çevre izin ve lisans belgesi verilecek.

Mevzuata uygun hareket etmeyen santrallere kapatma dahil tüm cezai müeyyideler uygulanacak.