Ömer Halisdemir'in anısı Bursa sokaklarında...

Ömer Halisdemir

Darbe girişiminin ardından Bursa'da günlerce demokrasi nöbetlerinin tutulduğu ve daha sonra adı 15 Temmuz Demokrasi Meydanı olarak değiştirilen bölgede artık Ömer Halisdemir'in izlerini bulmak mümkün..

15 Temmuz Demokrasi Meydanı ve çevresindeki bölgeyi aydınlatan trafoya Şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in adı verildi ve üzerine Halisdemir'in büyük boy resmi çizildi.

Bölgeye ayrıca Ömer Halisdemir'le ilgili bir bilgilendirme panosu da koyuldu.

BURSA'DA ÇOK ÖNEMLİ TARİHİ YERLERİ AYDINLATIYOR

Trafo Bursa’nın elektrik dağıtım noktasında ilklerinden biri olması açısından tarihi bir öneme sahip.

Ömer Halisdemir’in adını alan trafo, Demokrasi meydanı ile birlikte Hanlar, Kapalıçarşı, Tahtakale, Tuzpazarı, Pınarbaşı Şehitliği ile Osmangazi ve Orhangazi türbeleri ile Ulu Camii’nin de enerjisini sağlıyor.

ÖMER HALİSDEMİR KİMDİR? 15 Temmuz 2016 tarihinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) askeri darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görevliyken komutanlığı ele geçirmeye kalkışan darbe yanlısı Tuğgeneral Semih Terzi'yi, komutanı Zekai Aksakallı'dan aldığı emir üzerine öldürerek tarihe geçen koruma astsubayıdır.

Yedi çocuklu bir aileden gelen Ömer Halisdemir çocukluğunu Niğde'nin Çukurkuyu beldesinde geçirmiştir.

Çukurkuyu'da okul sonralarında çobanlık yapmıştır. Hatice Halisdemir ile evliliğinden iki çocuk sahibi olmuştur.

Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde Kuzey Irak, Şırnak ve  Silopi gibi yerlerde görev  yapmıştır. Ayrıca 2016 Türkiye askeri darbe girişimi gecesinde Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı ele geçirmeye çalışan darbeci Tuğgenral Semih Terzi ile Afganistan'da birlikte görev yapmıştı.