Okullar ne zaman açılıyor? Yaz tatili kısaldı mı?

Okullar ne zaman açılıyor? Yaz tatili kısaldı mı?

Okulların yaz tatiline girmesinin üzerinden yaklaşık bir buçuk ay geçti. 3 aya yakın tatil yapacak olan öğrenciler tatilin yarısından fazlasını geride bırakmış durumda. Peki, okullar ne zaman açılıyor? Ara tatil ne zaman olacak? Yaz tat

Okulların 2019-2020 eğitim öğretim sezonunu ne zaman açacağı merak ediliyor. 14 Haziran itibarıyla tatile giren öğrenciler bir buçuk ay gibi uzun bir süredir tatildi. Yaklaşık 3 ay tatil yapan öğrenciler tatilin tadını doyasıya çıkarırken bir yandan da yeni eğitim öğretim yılı ile ilgili tarihleri takip ediyor. Geri sayım sürerken özellikle liseye geçen öğrencileri yeni okul heyecanı sarmış durumda. Milli Eğitim Bakanlığı her yıl olduğu gibi bu yıl da çalışma takvimini açıkladı. Takvimde bu yıl ilk kez olarak uygulanacak olan kasım ve nisan tatili tarihleri de yer alıyor. Ara tatiller sonrası yaz tatilinin kısalıp kısaladığı da merak konusu. Peki, okullar ne zaman açılıyor? Ara tatil ne zaman olacak? Yaz tatili kısaldı mı? 

OKULLAR NE ZAMAN AÇILIYOR?

2019-2020 eğitim öğretim yılı Milli Eğitim Bakanlığı'nın gerçekleştirdiği onlarca yenilikle dolu olarak geliyor. Öğrencilerin ve öğretmenlerin ihtiyaçlarını, taleplerini, önerilerini göz önüne alan Bakanlık teneffüs sürelerinden, tatil zamanlarına kadar düzenlemeler gerçekleştirdi. Yeni düzelşemeler sonrası 2019-2020 eğitim öğretim yılı öğretmen ve öğrenciler tarafından ayrı bir heyecanla bekleniyor. Yeni eğitim yılı 9 Eylül 2019 Pazartesi sabahı çalacak ilk ders zili ile başlayacak.

KASIM VE NİSAN TATİLİ NE ZAMAN?

Kasım ve nisan aylarında öğrenciler birer haftalık tatil yapacak. Öğrencilerin sınavlardan en çok bunaldığı dönemler olan kasım ve nisan aylarında verilecek birer hafta tatil nefes aldıracak. İlk kez 2019-2020 eğitim öğretim yılında uygulanacak olan tatil programı yaz tatilinden düşülecek. MEB'in çalışma takviminde yer alan bilgiye göre; 18-22 Kasım 2019'da ilk ara tatil yapılacak. İkinci ara tatil ise 6-10 Nisan 2020'de verilecek.

SÖMESTR TATİLİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Okullar devre arası tatili olarak bilinen sömestr tatiline her yıl olduğu gibi Ocak ayının son haftası girecek. Buna göre öğrenciler ilk karnelerini 17 Ocak Cuma günü alacak. Öğrenciler 1 Şubat'ta ders başı yapacak.

HAZIRLIK ÖĞRENCİLERİ ERKEN BAŞLAYACAK

Okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5'inci sınıf öğrencileri, ortaöğretim kurumlarında eğitim ve öğretime başlayacak hazırlık sınıfı ve 9'uncu sınıf öğrencileri ile pansiyonda kalacak öğrencilerin, eğitim görecekleri okul hakkında bilgilendirilmesi, akademik ve mesleki gelişimlerinin desteklenmesi, öğrencilerin yeni girdikleri eğitim ortamına kısa sürede uyum sağlamalarına katkıda bulunulması amacıyla 5-6 Eylül 2019 tarihlerinde uyum eğitimi yapılacak.

TENEFFÜS SÜRELERİ DEĞİŞTİ

Resmi Gazete'de, "Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" yayımlandı.

Yönetmeliğe göre, bir ders saatinin süresi 40 dakika, teneffüs süresi 10 dakikaydı. Yapılan değişiklikle normal eğitim yapan okullarda teneffüs süreleri 15 dakikaya çıkarıldı. İkili eğitim yapan okullarda ise en az 10 dakika teneffüs süresi olacak.

Okula başlama yaşı da değişti

Okula başlama yaşı 66 aydan 69 aya çıkarıldı. Mecburi ilköğretim çağı, 6-13 yaş grubundaki çocuklar yerine 6-14 yaş grubundaki çocukları kapsayacak.

İlkokulların birinci sınıflarına, o yılın 31 Aralık tarihinde 72 ayını dolduran çocukların kaydı yapılacak ancak çocuğun gelişim durumuna bağlı olarak okula erken başlaması veya kaydın ertelenmesi ile ilgili hususlar yönetmelikle düzenlenecek.



  • Pazartesi 34 ° / 14.7 ° Güneşli
  • Salı 34.7 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 39.1 ° / 19.9 ° Güneşli