Oktay Yılmaz'dan ortak akıl ve sivil inisiyatif vurgusu

Oktay Yılmaz

Yıldırım Kent Konseyi 5. Olağan Genel Kurulu’na katıla Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, ortak akıl ve sivil inisiyatif vurgusu yaptı.

Yıldırım Kent Konseyi 5. Olağan Genel Kurulu, Yıldırım Belediyesi Planlama ve Kentsel Gelişim Merkezi’nde gerçekleştirildi. AK Parti 22. Dönem Bursa Milletvekili Faruk Anbarcıoğlu, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Ali Erbay ve yönetim kurulu üyeleri ile konsey üyeleri katıldığı genel kurulda konuşan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz,  şehre bütüncül bir bakış açısıyla yaklaştıklarını vurgulayarak, “Biz şehri; sivil toplum kuruluşlarıyla, esnafıyla, kadınıyla, genciyle, sanatçısıyla, şairiyle, akademisyeniyle, muhtarıyla, sporcusuyla bir bütün olarak değerlendiriyoruz. Sadece yerel yönetimler ve kamu kurumlarından ibaret görülen yönetim anlayışının başarılı olması mümkün değildir. Kurumlar, insan bedeni gibidir, şehrin bedenini inşa eder ama o şehre ruh veren şehrin insanı ve sivil toplumdur. Hemşehri derneklerimiz, spor kulüplerimiz, sivil toplum kuruluşlarımızın şehrin can damarıdır. Yıldırım’ın kalkınmasından gelişmesinden bahsedeceksek, bu ancak şehrin tüm dinamiklerinin inisiyatif alması ile mümkündür. Kent Konseyi’miz sivil toplum kuruluşlarının çatı örgütüdür. Onların temsilcisidir, sesidir. Kent konseyi politik duruşlardan uzak, şehir için üreten, şehre katma değer sağlayan sorunların çözümüne katkı koyan çalışmalarına devam edecektir. Bu güne kadar görev yapan arkadaşlarımıza hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyor, yeni seçilen yönetimimize de başarılar diliyorum” diye konuştu.

TEŞEKKÜR PLAKETİ

Yıldırım Kent Konseyi Başkanlığı görevine seçilen Mehmet Akif Bingöl ise “Kent konseyleri, kentin sorunları ve sorunların çözümleri yollarında tartışıldığı, ortak akıl çözümlerinin kavuşturulduğu yerlerdir. Bizlerde ilçemizin sorunları için belediyemize ve meclis üyelerine çözüm teklifleri sunacağız” dedi. Konuşmaların ardından Kent Konseyi yönetimi belli olurken, Başkan Oktay Yılmaz da görevi Mehmet Akif Bingöl’e devreden Ömer Aykan’a teşekkür plaketi taktim etti.



  • Pazartesi 34 ° / 14.7 ° Güneşli
  • Salı 34.7 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 39.1 ° / 19.9 ° Güneşli