Nisan ayında kar yağacak!

Nisan ayında kar yağacak!

Meteoroloji 5 günlük hava durumu raporunu yayımladı. Rapora göre, Karadeniz ile Anadolunun yüksek kesimlerinde Pazartesi günü başlayıp 4 gün sürecek kuvvetli kar yağışı uyarısı yapıldı.

ANKARA (İGFA) - Meteoroloji Genel Müdürlüğünü haftalık raporuna göre Türkiye kuvvetli sağanak yağış etkisi altına girecek. Özellikle 4 gün için saat saat uyarı yapıldı. Ve yağışlar kara dönecek.

Pazartesi gelen soğuk havayla özellikle gece ve ertesi gün sabah yüksekler ince beyaz örtüyle kaplanabilir.

Özelllikle Karadeniz ile Anadolunun yüksek kesimlerinde gelmesi beklenen kar yağışı sonrasında sıcaklık artışı Çarşamba günü batıdan başlayarak hissedilecek. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre bugün ise Türkiye genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, bu sabah ve öğle saatlerinde Ankara, Kırıkkale, Çankırı, Kastamonu, Tokat, Kayseri, Mersin, Adana ve Osmaniye çevreleri ile Samsun ve Sinopun iç kesimlerinin, Karabük ve Yozgatın doğu, Sivasın batı çevrelerinin; akşam saatlerinden sonra (Bilecik hariç) Marmara ve Kıyı Egenin kuzey kesimleri ile Antalya ve Isparta çevrelerinin yerel sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Karadenizin iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadoluda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunuyor.



Anahtar Kelimeler: Nisan ayında kar yağacak!
  • Pazar 33.9 ° / 16.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 36.3 ° / 18.6 ° Güneşli
  • Salı 35.9 ° / 19.8 ° Güneşli