Nilüfer'de tiyatro yeni sezonu açıyor

Nilüfer

Yeni sezonu 3 Ekim'deki “Kanlı Düğün” oyunuyla açacak olan Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu'nun basın toplantısında Başkan Mustafa Bozbey, iki yılda bir düzenlenen Tiyatro Festivali'nin her yıl gerçekleşeceğini de açıkladı.

 Bu yıl 5'inci sezonuyla tiyatro severlerin karşısına çıkmaya hazırlanan Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu, yeni ve eski oyunlarıyla 'perde' diyor. Yüzüncüyıl Eğitim ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında yeni sezon programını açıklayan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey bir de müjde verdi. Nilüfer Belediyesi olarak tiyatro sanatına sahip çıkmayı hedeflediklerini belirten Bozbey, 'Direkt insana dokunan yegâne sanat olan tiyatroyu destekliyor ve iki yılda bir düzenlenen tiyatro festivalini her yıl düzenlemek için adım atıyoruz. 8 Mart 2019'da dünya prömiyerini yapacağımız ‘Bekle Beni Kaptan' oyunu ile 2019 Tiyatro Festivali'ni açacağız' dedi. Basın toplantısında, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Bukle Erman, Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Fırat Emiroğlu, Nilüfer Belediyesi Tiyatro Koordinatörü E. Feza Soysal ile Nilüfer Belediyesi Tiyatro Müdürü Barış Ayas hazır bulundu.

'TÜRKİYE'YE ÖRNEK TOPLULUK...'

5'inci sezonu açmanın heyecanını yaşadıklarını söyleyen Başkan Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu'nun işleyişine de değindi. Bozbey, şunları söyledi: “2014 yılında, Dario Fo'nun ‘Ödenmeyecek Ödemiyoruz' oyunu ile yerleşik tiyatromuzu başlattık. Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu, o günden bu yana düzenli olarak her hafta perde açıyor. Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu'nun yönetim biçimi Türkiye'de örnektir. Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu'nda da demokratik bir sistem geliştirdik. Tiyatromuzu, tüm kararların demokratik bir anlayışla ve oy birliği ile alındığı genel kurul yönetiyor. Genel Kurul, yürütmeyi sağlamak amacıyla bir yönetim kurulu seçiyor ve en yüksek oyu alan iki kişiden biri, iki yıllığına müdür olarak atanıyor. Müdürlük en fazla iki dönem yapılabiliyor ve böylece bütün çalışanlar süreç içerisinde, aynı zamanda yürütmede yer alabiliyor.”

YENİ SEZONDA 2'Sİ ÇOCUK 7 OYUN

Sezon boyunca 2'si çocuk oyunu olmak üzere toplam 7 oyun izleyici ile buluşacak. 3 Ekim'de, Lorca'nın ‘Kanlı Düğün' adlı oyunla sezon açılacak. 9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Barış Erdenk'in yöneteceği oyunun provalarıysa devam ediyor. Rejisör Işıl Kasapoğlu'nun yöneteceği Orhan Kemal'in ünlü eseri ‘Murtaza' oyunuyda 7 Kasım'da Nâzım Hikmet Kültürevi sahnesinde Bursalıların beğenisine sunulacak. Prof. Dr. Beliz Güçbilmez'in Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu için yazdığı biyografik bir Nâzım Hikmet oyunu olan ‘Beni Bekleme Kaptan', dünya prömiyerini Nilüfer'de yapacak. Oyun, 8 Mart Perşembe günü Nâzım Hikmet Kültürevi sahnesinde sahnelenecek. Oyunu, Uluç Esen yönetecek. Yeni sezonda Yüzüncüyıl Eğitim ve Sanat Merkezi'nde yeni bir sahnesi de olacak. Yeni sahneye, geçen yıl genç yaşta hayatını kaybeden, tiyatro dünyasının önemli isimlerinden Ayşe Selen'in adı verilecek. Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu oyuncularından Oğuzhan Ayaz'ın yönettiği ‘Markalı Hava' isimli oyun, 20 Kasım tarihinden itibaren; Batuhan Pamukçu'nun yönettiği ‘Titanik Orkestrası' ise 11 Aralık tarihinden itibaren pazar günleri yeni salonda izlenebilecek. Pelin Temur'un yazdığı Güray Dinçol'un yönettiği ‘Yeni Dünya-Bir Uzay Hikâyesi' isimli çocuk oyunu ise 7 Ekim Pazar günü Konak Kültürevi Serdar Şafak Sahnesi'nde prömiyer yapacak. İkinci çocuk oyunu ‘Bahçe' de 21 Ekim Cumartesi gününde itibaren izleyiciyle buluşmaya başlayacak. Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu, yeni oyunların yanı sıra geçen sezonun büyük ilgi gören üç oyununu da izleyici ile buluşturmaya devam edecek. Geçen sezon salonları dolduran ‘İki Efendinin Uşağı', ‘Cambazın Cenazesi' ve ‘III. Reich' da bu yıl sahnelenmeye devam edecek.



  • Pazar 33.9 ° / 16.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 36.3 ° / 18.6 ° Güneşli
  • Salı 35.9 ° / 19.8 ° Güneşli