Netflix'ten sansür açıklaması: PIN özelliği geliyor

Netflix

Online dizi ve film izleme platformu Netflix, RTÜK ile yaptığı görüşmenin ardından Türkiye'de sunduğu ebeveyn kontrollerini artıracağını açıkladı. Buna göre, Netflix platformunda 18 yaş üzerindeki yapımları ebeveynler, PIN ile koruma

RTÜK'ün 1 Eylül'de yürürlüğe gidren yönetmeliği sonrasında bazı yayınlara sansür gelebileceği konuşuluyordu. RTÜK ile gerçekleştirdiği görüşmelerin ardından bugün yazılı bir açıklama yapan Netflix, yayınların sansürlenmeyeceği ancak ebeveyn kontrollerini artırmak amacıyla PIN(şifreleme) sisteminin getirileceği bildirildi.

Netflix'ten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Netflix olarak yıllardır ebeveynlere çocuklarının izledikleri yapımları denetleme olanağı sunuyoruz. Ancak yetkililerle yaptığımız görüşmelerin ardından Türkiye'de sunduğumuz ebeveyn kontrollerini güçlendirme kararı aldık. Artık üyelerimiz yetişkinlik düzeyi 18 yaş ve üzeri olarak belirlenmiş yapımları bir PIN kodu ile koruma altına alma imkanına sahip olacak. Dünyanın farklı noktalarında bu ve benzeri uygulamalara başvuruyoruz. Amacımız, kreatif özgürlük sunmaya devam ederken çocuklarımızı yaşlarına uygun olmayan içeriklerden koruyabilmek."

 



  • Çarşamba 39.1 ° / 19.9 ° Güneşli
  • Perşembe 33.2 ° / 17.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 30.1 ° / 16.6 ° false