Tarih: 24.07.2018 13:18

MEB 20 bin öğretmen atadı

Facebook Twitter Linked-in

Milli Eğitim Bakanlığınca 20 bin öğretmen ataması yapıldı. Atama sonuçları, saat 13.00'ten itibaren Bakanlığın resmi web sitesinden duyurulacak.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türkiye genelinde 75 ile 85 branşta 20 bin öğretmen ataması yaptı. Atama sonuçları, saat 13.00'ten itibaren Bakanlığın resmi web sitesinden duyurulacak.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğretmen ataması için Bakanlığın Başöğretmen Salonunda düzenlenen törende, öğretmen adaylarıyla beraber olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Adayların yeni bir yola çıktığını dile getiren Bakan Selçuk, 'Eminim menzil sizin için atanmış olmak değil, esas yolculuk şimdi başlıyor ve bu yolculuğunuzun çocukların hayrına olması, onların çok daha güzel bir geleceğe kavuşması için ne kadar önemli olduğunu sanırım anlatmama gerek yok.' dedi.

Öğretmen adaylarına, bu yolculukta 'kendileri olmalarını' tavsiye eden Selçuk, 'Kendimiz olduğumuzda zaten çocuklar kendisi olacaklar. Kendisi olan bir öğretmen, kendisini çok iyi yetiştiren bir öğretmen, koridorda yürüse bile bir çocuğun yetişmesine hizmet eder, haliyle, tavrıyla duruşuyla görüsüyle bu çocuğun gelişmesi için çok rahatlıkla katkı sağlar. Fakat bu elbette bir kuru bilgiyle olmaz. Öğretmenlik bilginin ötesinde bilgelik gerektiren bir meslek. Eğer bu bilgeliği çocuklar paylaşmazsa bu kuru bir bilgi olur, kuru bilgi de çocuklarımızı zehirler. Aslolan paylaştığımız bilgilerin görgüye dönüşmesidir bu görgünün de çocukların halinde tavrında günlük yaşayışında ortaya çıkmasıdır.' ifadelerini kullandı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —