Markanız için sosyal medya ne ifade ediyor?

Markanız için sosyal medya ne ifade ediyor?

Sosyal medya iletişimi, her sektör için ve her marka için farklı bir anlam ifade eder. Bazı markalar için sosyal medya, ürünleri ön plana çıkardığı ve satış odaklı iletişim kurduğu bir yer iken, bazı markalar da itibar ve imaj odaklı

Sosyal medya, markalar için birçok alternatif fayda sağladığı için, sizin için en faydalı yönüne odaklanabilir ve iletişiminizi kurgulayabilirsiniz.

Sosyal medya üzerinde bilinirlik yaratmak

Kurumsal hesaplarıyla sosyal medyada boy gösteren bazı markaların tercihi marka bilinirliğini arttırmaktır. Televizyon ya da gazete reklamlarının yüksek maliyetler gerektirmesinden ötürü sosyal medyada kurumsal bir iletişim sağlamak, bilinirliği arttırmanın en uygun yollarından. Markanızın ürünlerini, hizmetlerini, kimliğini, kurumsal haberlerini, kampanyalarını sosyal medya üzerinden duyurarak siz de bilinirliğinizi arttırabilirsiniz. Unutmayın ki, insanların tercihlerinde ve satın alma kararlarında daha önce o marka ile kaç kere temas edildiği önemli bir detay. Sosyal medyayı etkin kullanan markalar için de bu böyle.

Sosyal medyayı nasıl kullanmalıyım?

Sektörünüze göre, markanıza göre ve belirlediğiniz stratejiye göre seyrek ya da sık bir paylaşım planı oluşturabilirsiniz. Canva ya da Adobe Spark gibi kanallardan, ya da özel tasarımcılardan destek alarak hazırlayabileceğiniz özel tasarımlı sosyal medya gönderileri ile özel günler başta olmak üzere, insanların zaman akışında yer bulmanız önemlidir.

Sosyal medya üzerinden satış yapmak

Özellikle butik markaların sıkça kullandığı bu yolla, ürünlerinizi sosyal medya üzerinden takipçilerinize satabilirsiniz. Kapıda ödeme gibi yöntemlerle, ürünle ilgili bilgileri ve fiyatları paylaştığınız hesabınız üzerinden milyonlarca insana ulaşabilirsiniz. Başta Instagram olmak üzere, Twitter ve Youtube’u kullanarak satış yapan kullanıcılar, markalar mevcut. Giyim alanında, kitap ve hediyelik eşya, kişiselleştirilmiş ürünler noktasında sosyal medya üzerinden satış oldukça popüler. Burada en önemli faktörler, ürünlerinizi doğru ve etkili bir şekilde anlatmak. İkinci faktör ise, hedef kitlenizden oluşan iyi bir takipçi. Takipçi sayınızı Instagram, Twitter ve Youtube’da yüksek tutmak doğrudan satışlarınıza yansıyan bir durum olacaktır. İnternetten para kazanan insanların önemli bir kısmı, sosyal medya üzerinden satış yapmaktadır.

Müşteri ilişkileri yönetimini sağlamak

Sosyal medyanın diğer bir artısı, web sitenizle, ürünlerinizle, markanızla ilgilenen ya da ilgilenmiş insanların görüşlerini yakından takip edebilmek, doğrudan cevap verebilmek ve süreci yönetebilmektir. Etkin bir sosyal medya kimliğiniz varsa, bir hizmetinizle ilgili şikayette bulunan bir kişiye anında ulaşarak geri bildirim alabilir, problemini çözerek mutlu bir müşteri haline getirebilirsiniz. Sosyal CRM olarak da ifade edilen bu durum, özellikle kurumsal markaların tercihi.

Sosyal medyada takipçi nasıl arttırılır?

Sosyal mecralarda amacınız ister bilinirlik, ister satış olsun. Etkili bir sonuç için takipçi sayınızın yüksek olması önem taşımaktadır. Bu noktada da, devreye takipçi ve beğeni konusunda profesyonel çözümler sunan ajanslar giriyor. Instagram ve Twitter’a reklam vermek isterseniz, yüzlerce Euro bütçe ayırmanız gerekmektedir. Ancak profesyonel sosyal medya çözümleri sunan Crovu, çok uygun bütçeler ile Instagram, Twitter takipçisi, Youtube abonesi ve Facebook beğenisi sağlıyor. Crovu’nun sosyal medya takipçi hizmetleri ile ilgili bilgi almak için web sitesine gidebilir, bilgi alabilirsiniz. Kredi kartı ile ödeme, uygun fiyat garantisi ve kurumsal faturalı hizmet avantajı ile, siz de sosyal medyada öne çıkan markalardan birisi olun! Kaynak: Crovu



  • Pazar 33.9 ° / 16.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 36.3 ° / 18.6 ° Güneşli
  • Salı 35.9 ° / 19.8 ° Güneşli