Ulaşımdan altyapıya, çevreden tarihi kültürel mirasa kadar her alanda önemli yatırımları Bursa’ya kazandıran Büyükşehir Belediyesi, 17 ilçede de yaşam kalitesini yükseltecek projeleri bir bir hayata geçiriyor. Bu kapsamda yapılan çalışmalardan biri olan ve temeli geçen yıl Nisan ayında atılan Orhangazi Kültür Merkezi’nin 7 milyon 858 bin TL’ye mal olan ilk etap inşaatı tamamlandı. İlçenin kültür sanat hayatına renk katacak projede zaman kaybetmemek için hemen ihaleyi yapan Büyükşehir Belediyesi’nin yer teslimini de yapmasının ardından geçtiğimiz ay 27 milyon 450 bin TL’ye mal olacak ikinci etap çalışmaları start aldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, beraberindeki Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ile birlikte sinema salonlarından tören alanına, çok amaçlı salonlardan kütüphanelere, kafeteryalardan toplantı salonlarına ve otoparka kadar her türlü detayın düşünüldüğü kültür merkezi inşaatında incelemelerde bulundu.
İlçenin havasını değiştirecek
Çalışmaları hızlanan proje hakkında Fen İşleri Dairesi Başkanı Feridun Tarım’dan bilgi alan Başkan Aktaş, Orhangazi için büyük değer ihtiva eden kültür merkezinin ilçenin havasını değiştireceğini söyledi. Kültür merkezinin tamamlandığında 7’den 70’e tüm ilçe halkına hizmet vereceğini ifade eden Başkan Aktaş, “Burada gençlerimize yer var, orta yaşlılarımıza yer var. Yine evlenmek isteyen, nikah kıymak isteyen çiftlerimiz burada olacak. Hemşehri derneklerimizin organizasyonları için de burası bir araç olacak. Törenler, sergiler, farklı etkinlik ve aktiviteler için tüm mekanlar düşünüldü. Yatırımların durdurulduğu, bütün dünya ülkelerinin adeta frene bastığı bir ortamda hamdolsun ülkemizde yatırımlar kendi gücü nispetinde devam ediyor. Büyükşehir olarak biz de bu değişim ve dönüşümü yakalamak istiyoruz. İş bitimi 30 Haziran 2020 görünüyor ancak biz düzenli ödemeyle bunu çok daha öncesinde bitirmek, 2019 sonuna hazırlamak istiyoruz. Burada gerçekten Orhangazi’nin havasını değiştirecek bir çalışma yapılıyor. Kültür merkezi 8 bin 583 metrekare inşaat alanına sahip. Toplam 9 dükkandan oluşan 1184 metrekarelik ticari alan var ve burası da önemli bir çekim merkezi olacak. Yine 190 araçlık otopark olacak. 4 bin 416 metrekare rekreasyon alanı tören ve buluşmaların merkezi olacak. Orhangazi, İstanbul yolu güzergahında nüfusu ve sanayisiyle daha iyi potansiyeli yakalama şansına sahip bir ilçemiz. Kültür merkezimiz şimdiden hayırlı olsun” diye konuştu.
Yılların beklentisi
Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan da ilçe için çok önemli bir yatırımın hayata geçirildiğini belirterek, “Burası Orhangazi’nin uzun yıllardır beklediği kültür merkezi özlemini gidecek. Kültürel, sosyal ve ticari hayatın bir arada yaşanacağı önemli bir mekan olacak. Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ekip arkadaşlarına bu güzel eseri ilçemize kazandırdıkları için teşekkür ediyorum. Bittiğinde bu eserin neler ifade ettiğini hep birlikte göreceğiz. Biz Büyükşehir’in elini her daim Orhangazi’de hissediyoruz” dedi.