Kredi faizleri ne zaman düşer? İki indirim daha gelebilir...

Kredi faizleri ne zaman düşer? İki indirim daha gelebilir...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası merakla beklenen faiz kararını açıkladı. PPK sonrası kurul, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 325 baz puan indirim ile yüzde 16,50 seviyesine indirdi. Merkez'in faiz kararını olumlu

SETA Ekonomi Araştırmacısı- İstanbul Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mevlüt Tatlıyer, Merkez Bankası'nın faiz kararını Haber7'ye değerlendirdi.

Merkez Bankası’nın politika faiz oranının bankaları yönlendirmek için belirlendiğinin altını çizen Tatlıyer "Fakat bu yönlendirme biraz zaman alıyor. Merkez Bankası, bankaların maliyetini direk olarak etkiyor ama dediğim gibi zaman alan bir şey. Bankaların kendi risk algıları var. Bankalar krediyi verdiği zaman uzun vadede veriyor. Enflasyondaki ve politika faizindeki düşüsün kalıcı olduğuna dair kendilerini ikna etmeleri gerekiyor. O yüzden aradan 2-3 ay gibi bir süre sonra kredi faizlerinde hissedilir bir şekilde görebiliyoruz. Bu bağlamda da Temmuz’daki faiz indiriminin etkisini bu zamanlarda, bugün yapılan faiz indirimin etkisini de 2-3 ay sonra indirim olarak göreceğiz." dedi.



  • Çarşamba 39.1 ° / 19.9 ° Güneşli
  • Perşembe 33.2 ° / 17.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 30.1 ° / 16.6 ° false