Korona James Bond'a para kaybettirecek

Korona James Bond

Korona virüs tehdidi nedeniyle yeni James Bond filmi No Time to Die'ın gösterim tarihinin ertelenmesi, yapım şirketine 30 ila 50 milyon dolarlık maddi kayıp getiriyor. Ancak ertelenmemesi halinde 300 milyon dolarlık hasılat kaybı olabilirdi.

Yeni James Bond filmi Ölmek İçin Zaman Yok’un (No Time to Die) Korona virüs tehdidi nedeniyle gösterim tarihinin ertelenmesi, maddi kaybı da beraberinde getirdi.

10 Nisan'da sinema salonlarında olacağı duyurulan, ancak Korona virüs salgını nedeniyle gösterimi 25 Kasım’a ertelenen 25’inci Bond filmi, MGM Stüdyoları'na 30 ila 50 milyon dolarlık maddi kayıp getirecek.

The Hollywood Reporter’ın haberine göre, dünya çapında 1 milyar dolarlık hasılat elde etmesi beklenen filmin tarih değiştirmemesi halinde yüzde 30'luk hasılat kaybıyla 300 milyon dolar daha az gişe rakamı elde edeceği öngürülüyordu. Bu nedenle erteleme kararı alındı.

Sonbahar döneminde filmlerin pazarlama kampanyası maliyetleri, tatil sezonu nedeniyle reklam değerleri yükseldiği için artıyor. Bu dönemde Cadılar Bayramı, Şükran Günü tatilleri oluyor. Tatil döneminde yüksek pazarlama maliyetleri nedeniyle yapım şirketinin cebinden daha fazla para çıksa da Korona korkusu nedeniyle şimdilerde boş kalan sinema salonları bu paranın kat kat fazlasını kaybettirecekti.

Daniel Craig’in beşinci ve son kez James Bond karakterine hayat verdiği film, yılın en çok merak edilen filmlerindendi. ABD’deki vizyon tarihi 25 Kasım’a ertelenen No Time to Die’ın Türkiye vizyon tarihi henüz açıklanmadı.

Filmin yapım şirketleri MGM, Universal ve Eon Productions’ın filmi kasım ayına erteleme kararının ardından gözler Black Widow ve Mulan gibi büyük bütçeli filmlerin de ertelenip ertelenmeyeceği sorusunu gündeme getirdi.

İlk olarak Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve şimdiye kadar 3 bin 200’den fazla insanın hayatını kaybettiği Korona virüs, 65’ten fazla ülkede de etkisini hissettirdi. Virüsün görüldüğü ülkelerde çekilmesi planlanan birçok filmin prodüksiyonu da iptal edildi. Geçtiğimiz hafta İtalya’da çekilmesi planlanan yedinci Mission Impossible’ın (Görevimiz Tehlike) çekimleri iptal edilirken, aynı yapım şirketine ait Sonic the Hedgehog (Kirpi Sonic) filminin gösterimi ise belirsiz bir tarihe ertelendi.



  • Pazartesi 34 ° / 14.7 ° Güneşli
  • Salı 34.7 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 39.1 ° / 19.9 ° Güneşli