KKTCli Türk iş insanı Halil Falyalı öldürüldü

KKTCli Türk iş insanı Halil Falyalı öldürüldü

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Müfit C. Yenen, ateşli silah yaralanması nedeniyle Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesine getirilen Halil Falyalı ile ilgili açıklama yaptı.

KKTC (İGFA) - Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof.  Dr. Müfit C. Yenen, ateşli silah yaralanması nedeniyle Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesine getirilen Halil Falyalı ile ilgili açıklamada bulundu.

Başhekim Prof.  Dr. Müfit C. Yenen, “KKTC saatine göre saat 19:45 itibariyle vücudunun pek çok noktasında ateşli silah yaralanması ile Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’ne getirilen Halil Falyalı, hastanemizin; kardiyoloji, acil tıp, anestezi, kalp ve damar cerrahisi, genel cerrahi ve beyin cerrahisi uzmanlarından oluşan ekibi tarafından gerçekleştirilen bütün müdahalelere karşın hayatını kaybetmiştir” dedi.

HALİL FALYALI KİMDİR?

Halil Falyalı, Kıbrıslı Türk iş insanıdır.

Les Ambassadeurs Hotelin sahibi Halil Falyalı, iddialara göre KKTCde 40 milyon pound değerindeki illegal kumar pazarının da hakimi.

Falyalı, Sedat Pekerin YouTube videolarında ileri sürdüğü iddialarla gündeme gelmekteydi.

2016 yılından beri ABDde uluslararası para aklama ve uyuşturucu trafiği suçlamasıyla arandığından bu dava yüzünden KKTCyi terk edemediği iddia edilmekteydi.



  • Pazartesi 34 ° / 14.7 ° Güneşli
  • Salı 34.7 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 39.1 ° / 19.9 ° Güneşli