Kılıçdaroğlu, asgari ücret için rakam önerdi

Kılıçdaroğlu, asgari ücret için rakam önerdi

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a termik santrallerle ilgili düzenlemeyi veto ettiği için teşekkür etti. Grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, asgari ücretin de 2 bin 600 lira civarında olması gerektiğini kaydetti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

ERDOĞAN'A VETO TEŞEKKÜRÜ

Torba yasa gelmişti Meclis'e termik santrallerle ilgili düzenleme vardı. Bizim arkadaşlarımız itiraz etmişti. Bunlara baca takın demişlerdi. Dinlemediler. Hayır 2.5 yıl erteliyoruz dediler. Erdoğan bunu veto etti. Edebilir, veto ettiği için memnunuz ve teşekkür ederiz.

ASGARİ ÜCRET ÖNERİSİ: 2 BİN 600 LİRA

39 yıl sonra asgari ücretle ilgili 3 işçi konfederasyonu bir araya geldi. 6.5 milyon asgari ücretlinin hakkını savunacaklar. Asgari ücret işçilere normal bir çalışma günü karşılığı ödenen işçinin gıda, konut, giyim, , ulaşım, kültür gibi ihtiyaçlarını asgari düzeyde karşılayacak ücrete deniliyor.

Verdiler 2 bin 20 lira. Açlık sınırı 2 bin 100 küsür lira. Şu anda asgari ücret dedikleri rakam açlık sınırının altında.

Devletin enflasyonu yüzde 28. Türk-İş'in araştırmasına göre 2 bin 578 lira olsun diyor. Bunun normali 2 bin 600 lira civarında olması gerektiğidir."



  • Cumartesi 31.8 ° / 16.3 ° Güneşli
  • Pazar 33.9 ° / 16.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 36.3 ° / 18.6 ° Güneşli