Kerameti bol, doğal havuzlu bir Bursa kaplıcası

Kerameti bol, doğal havuzlu bir Bursa kaplıcası

Yaklaşık 3 milyonluk nüfusu ile ülkemizin en kalabalık 4. şehri olan Bursa, sanayisi ve gelişmişlik düzeyi ile olduğu kadar sahip olduğu doğal ve tarihi zenginlikler ile de öne çıkıyor.

Bursa'da görülmesi gereken doğa güzelliklerinden biri de Keramet Kaplıcası...

***

Orhangazi ilçesine yaklaşık 18 kilometre uzaklıktaki Keramet Köyü'nde yer alan ve adını yıllar önce bölgede yaşayan Keramet Dede'den alan Keramet Kaplıcası; doğal bir Sit alanı olmakla birlikte sağlık açısından da son derece faydalı su özelliklerine sahip...

***

ZİYARET EDEN TURİST SAYISI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Bölgenin tanınırlığının artmasıyla birlikte, kaplıcaya gelen turist sayısının da ciddi bir oranda artış gösterdiğini söylemek mümkün.

Üstelik ılıcanın olduğu bölgede bulunan pansiyonların yanı sıra çadır kurma imkanı da mevcut.. Hal böyle olunca ılıca, kış aylarında dahi yerli ve yabancı turistlerden ilgi görüyor...

***

Doğal bir havuz görümünde olan ve suyunun ortalama 35 derece, derinliğinin  1,5-2 metre olarak ölçüldüğü kaplıca, özellikle cilt ve deri hastalıklarına iyi geliyor.

***

Ilıcada çadır kurmanın bedeli kişi sayısına bakılmaksızın 25 TL iken girişler ise kişi başı 3 TL.

***

BUZ GİBİ HAVADA SICACIK DOĞAL HAVUZ VE ÇAY KEYFİ

İznik Gölü'nün müthiş manzarasının seyredilebildiği Keramet Köyü ve kış aylarında sıcak suya girip çay keyfinin yapılabildiği Keramet Kaplıcası ile bölge adeta bir  yeryüzü cenneti..

Kaplıca turizmine merakınız varsa listenize mutlaka eklemelisiniz...

NASIL GİDİLİR?

Keramet Kaplıcası; Yalova şehir merkezine 36 kilometre, Bursa şehir merkezine 63 kilometre, Bursa Orhangazi ilçe merkezine ise 16 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır.

Yalova tarafından gelişte Bursa yolu üzerinden Orhangazi ilçe merkezine ulaştıktan sonra şehir merkezindeki ışıklardan sola doğru (İznik yönüne) saparak ve bu güzergahı takip ederek Keramet Mahallesi'ni geçtikten sonra Ilıca tabelasını görebilirsiniz.

Bursa yönünden gelişte ise Yalova yolunu kullanarak öncelikle Orhangazi ilçe merkezine, sonrasında ilçe merkezindeki  ışıklardan sağa doğru (İznik Gölü yönüne) saparak Keramet Mahallesi'ne ve kaplıcaya ulaşabilirsiniz.

[gallery size='full' link='none' ids='10736,10737,10738']



  • Cuma 30.1 ° / 16.6 ° false
  • Cumartesi 31.8 ° / 16.3 ° Güneşli
  • Pazar 33.9 ° / 16.9 ° Güneşli