Karıncayiyen Türkiye'de ilk defa Bursa Hayvanat Bahçesi'nde

Karıncayiyen Türkiye

Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Bursa Hayvanat Bahçesi'nin yeni üyesi karıncayiyen oldu.

Dünya standartları üzerinde bir bahçe olarak tasarlanan ve 200 bin metrekarenin üzerinde alanı bulunan; içinde 11 adet gölet ve zengin yeşil alanıyla hayvanlar için doğal yaşam alanı ve ziyaretçilerine de nefes alabilecekleri bir ortam sunan Bursa Hayvanat Bahçesi'ne ilgi her geçen gün artıyor.

Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumlar Birliği'ne (EAZA) tam üye olan Bursa Hayvanat Bahçesi, yenilenen fiziki mekanları ve hayvan barınaklarının yanında hiç bilinmeyen hayvan türlerini de ziyaretçilerle buluşturuyor.

Türkiye'de ilk defa Bursa Hayvanat Bahçesi'nde

Bursa Hayvanat Bahçesi Facebook sayfasında yapılan açıklamaya göre kapibara, tapir, mara gibi yeni üyeleriyle ilgi odağı olan Bursa Hayvanat Bahçesi'nin yeni üyesi karıncayiyen, Türkiye'de ilk olma özelliğini taşıyor.

İlave alanlarla birlikte yüzde 50 oranında büyütülecek hayvanat bahçesine bir fil ailesi, su aygırı ve bongo antilopu gibi yeni üyelerin de katılması bekleniyor.

Karıncayiyen

Karıncayiyengiller (Myrmecophagidae), dişsiz memeliler takımına ait 4 türden oluşan bir memeli familyası ve alt takımı. Orta ve Güney Amerika'da yaşarlar.

 Türlerin ağırlıkları 280 gr ile 40 kg arası olmak üzere büyük farklar gösterir.

Ön ayaklarında gayet uzun ve keskin pençeleri olur. Pençelerin sayısı her üç cinste farklıdır; küçük karıncayiyende 2, büyük karıncayiyende 3 ve tamandualarda 4. arka ayaklarda bulunan pençeler o kadar iyi gelişmemiştir.

Büyük karıncayiyende uzun saçlı olan kuyruk, diğerlerinde tutunma organı olarak evrimselleşmiştir. Gözleri ve kulakları küçük, duyma kabiliyetleri güçlüdür.

Yaşam şekilleri birbirlerinden çok farklıdır: Küçük karıncayiyen sırf ağaçta yaşarken, büyük karıncayiyen sırf yerde yaşar. Tamandua ise hem yerde hem ağaçta yaşar.

Karıncayiyengiller genelde yalnız yaşar ve sırf çiftleşmek amaçlı birleşirler.



  • Salı 35.9 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 34.9 ° / 19.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı