Kaldırım işgaline son!..

Kaldırım işgaline son!..

Yıldırım Belediyesi’nin kaldırım işgallerine son vererek, yaya güvenliğinin sağlanması için yürüttüğü kararlı mücadele sonuç veriyor.

Yıldırım Belediyesi zabıta ekipleri, kaldırım işgallerini önlemek için aralıksız çalışıyor. 

Özellikle yaya sirkülasyonunun yoğun olduğu Tayyareci Mehmet Ali Caddesi’nde vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda çalışmalarını yoğunlaştıran zabıta ekipleri, kuralları ihlal eden iş yerlerine bu konuda hassasiyet göstermeleri konusunda uyarılarda bulunuyor.

Esnafın büyük çoğunluğu belediye ekiplerinin uyarıları doğrultusunda kaldırımlarda teşhir ettikleri ürünleri kaldırırken, kurallara uymayanlara ise cezai yaptırım uygulanıyor.

KALDIRIMLAR SAHİBİ YAYALAR

Kaldırım işgali konusunda hassas olduklarını ve buna müsaade etmeyeceklerinin altını çizen Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Kaldırımların kullanım hakkı öncelikle yayalara aittir. Bu konuda işletmelerimizle zaman zaman görüşmeler yapıyor, uyarılarda bulunuyoruz. Bu alanda önemli bir mesafe kaydederek, bir farkındalık oluşturduk ve kesinlikle taviz vermeyeceğiz. Hassasiyetimize esnafımız büyük oranda anlayışla yaklaşarak bizimle iş birliği yapıyor. Kurallara uymama noktasında ısrar eden işletmelere Kabahatler Kanunu'nun 38. maddesi gereğince para cezası uygulanacak. Vatandaşlarımızın sağlıklı ve huzurlu bir şekilde yaşamlarının devam ettirilmesi için denetimlerimiz aralıksız devam edecek” ifadelerini kullandı.



Anahtar Kelimeler: Kaldırım işgaline son!..
  • Salı 34.7 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 39.1 ° / 19.9 ° Güneşli
  • Perşembe 33.2 ° / 17.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı