İznik Eko Tesislerinde hazan mevsimi bir başka güzel

İznik Eko Tesislerinde hazan mevsimi bir başka güzel

Zafer Peker / Bursadabirgun

Tarihi ve kültürel zenginlikleri medeniyetlere başkentlik yapmış İznik'in Şerefiye ve Çampınar Mahallelerin ortasında İznik Belediyesi tarafından yapılan Eko Tesisleri sonbaharda doğal güzellikleriyle hayran bırakıyor.

İstanbul yolundan gelenler Orhangazi ilçesine girdikten sonra, Bursa’dan gelenler ise Gemlik’i geçtikten sonra İznik Kuzey yolundan buraya ulaşabilir.

İznik merkezine 10 kilometre, Bursa’ya 80 kilometre uzaklıktaki tesislere gelirken kuzey yolunu kullananlar zeytin ağaçlarının arasından köyleri geçerek geliyorsunuz.

Bir tarafınız dağ diğer tarafınız göl manzarasıyla zaman nasıl geçiyor yol nasıl bitiyor anlamıyorsunuz.

Yol üstünde küçük bakkalların bulunduğu birkaç yer olsa da Solöz köyünde alışveriş yapacağınız büyük market var. Göl ile aranıza zaman zaman zeytin ağaçları girse de İznik merkezine yaklaştıkça gölün kenarından yolunuza devam ediyorsunuz.

Gelelim İznik Eko Tesislerine…

Yeni yapılan Yenişehir bağlantı yolu köprüsünün altından devam ettikten sonra yönlendirme tabelaları sizi Nusretiye Köyü sırtlarında bulunan İznik Eko Tesislerine kadar getiriyor.

Yaklaşık 500 metre rakıma kurulmuş Eko tesisleri, 14 Bungalov evden oluşuyor. Muhteşem doğası, gerek manzarası ile her geçen gün birçok etkinliğe ev sahipliği yapan tesis yemek salonu, paintball alanı, okçuluk alanı, doğal yürüyüş parkurlarıyla birçok doğa gruplarını cezbediyor.

Zengin yemek menüsü ve kahvaltı dâhil uygun fiyatla İznik’te kalınabilecek yerler arasında bulunan Eko Turizm Tesisleri ziyaretçilerini 4 mevsim bekliyor.



  • Cumartesi 31.5 ° / 17.7 ° Güneşli
  • Pazar 30 ° / 17.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.7 ° / 14.8 ° Güneşli