İşte tarihe geçen merhamet operasyonunun detayları

İşte tarihe geçen merhamet operasyonunun detayları

Leyla Gülüşken isimli gencin son dakika çağrısına cevap veren Türkiye Coronavirüs hastası olan babası Emrullah Gülüşken ve kardeşlerini tedavileri için yurda getirdi. Hızla gerçekleşen operasyon İsveç'te ve birçok dünya ülkesinde d

Leyla Gülüşken sağlık çağrı merkezinde duyduklarını A Haber'e anlattı. Ve günün sonunda İsveç'te Coroanavirüs (covid-19) testi pozitif çıkmasına rağmen ölüme terk edilen Emrullah Gülüşken ve çocukları Emir Ali, Samira ve Mahmut Türkiye Sağlık Bakanlığının ambulans uçağıyla Türkiye'ye getirildi.

Gülüşken ailesi Ankara Şehir Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

İşte çarpıcı gerçekler, o anların görüntüleri ve son dakika ayrıntıları;

BİR MERHAMET, BİR TARİHİ DAYANIŞMA HİKAYESİ YAZILDI

Her şey Leyla Gülüşken'in Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Koca'ya sesini duyurarak babasını tedavi ettirebilmek için başlattığı twitter kampanyası ile başladı.

Ardından Leyla'nın sesi Türkiye'den duyuldu ve dünyayı gıpta ettiren ve şaşkına çeviren Devlet-Millet dayanışması hikayesi böyle yazıldı.



BAKAN KOCA'DAN CEVAP: SESİN DUYULDU LEYLA; GELİYORUZ

Gülüşken'in çağrısına Sağlık Bakanı Fahrettin Koca cevap verdi ve ilk fırsatta babası ve kardeşlerini Türkiye'ye getirerek tedavisine başlanayacağı müjdesini paylaştı.


 

LEYLA: ÜLKEMİZLE GURUR DUYUYORUZ

Leyla Gülüşken, yetkililerin haberi aldıktan sonra kendilerini aradığını ifade ederek "Haberimiz Anadolu Ajansında yayımlandıktan sonra onlarca yetkiliden telefon aldık. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bize kısa sürede uçak gönderdi. Ülkemizle gurur duyuyoruz." dedi.

VE YURDA DÖNÜŞ SÜRECİ BAŞLADI

Malmö Sturup Havaalanı'na inen ambulans uçak, yerel saatle 09.00'da Emrullah Gülüşken ile üç çocuğunu alarak havalandı.

Emrullah Gülüşken'in İsveç'te kalan kızı Leyla Gülüşken, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin gönderdiği ambulans uçağın gelmesiyle çok duygulandığını belirtti.
 

İSVEÇ'TE ÖLÜME TERK EDİLMİŞTİ, ŞİMDİ ANKARA ŞEHİR HASTANESİNDE TEDAVİ ALTINDA

İsveç'in Malmö kentinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi pozitif çıkmasına rağmen tedavi edilmeyerek evine gönderilen 47 yaşındaki Emrullah Gülüşken, çocukları Emir Ali, Samira ve Mahmut'la Türkiye Sağlık Bakanlığının ambulans uçağıyla Türkiye'ye getirilerek tedavi altına alındı.



UÇAK GELDİ DEYİNCE BANA İNANMADILAR

Gün içinde A Haber yayınına konuk olan Leyla Gülüşken süreci anlatırken İsveç sağlık çağrı merkezi ile konuşmalarını da anlattı.

Burayla gerçekleştirdiği son konuşma bu sabah havalimanına gitmek için ambulans istemek üzere gerçekleşen Leyla bu görüşmeyi şöyle anlattı;



"Babamın izole tutulması gerektiği için ülkemizden gelen uçağa ulaşmak için ambulansa ihtiyacımız vardı. Arayıp bunu istediğimde bana kızdılar "Babanız hasta. Bizi neden çağırıyorsunuz" dediler. Havalimanına nakledilmesi gerektiğini, orada bir uçak beklediğini ve ülkemizde tedavi göreceğini söylediğimde şaşırdılar, "özel uçak mı istediniz?" dediler. Hayır ülkemiz gönderdi dedim. Şaşırdılar. Birbirlerine söylediler. Yine de ambulans gönderemediler ve oraya da kendi imkanlarımızla ulaştık. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Bakanımıza, İletişim Başkanımıza herkese sonsuz teşekkür ediyoruz."



  • Çarşamba 33.3 ° / 15.9 ° Güneşli
  • Perşembe 32.9 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cuma 33.4 ° / 13.7 ° Güneşli