İstanbul-Bursa-İzmir otoyolunda seferberlik! Bayrama yetişecek mi?

İstanbul-Bursa-İzmir otoyolunda seferberlik! Bayrama yetişecek mi?

İstanbul-Bursa arası halen hizmette olan otoyolun İzmir’e kadar açılması için yüklenici firmalar çalışmalarını hızlandırdı. Türkiye'nin en büyük yol projesi İstanbul-İzmir otoyolunun açılışının 8 Ağustos’a yetiştirilmesi

İstanbul-İzmir arasını 3.5 saate indirecek dev otoyol otoyol projesinde sona gelindi. Daha önce yıl sonuna doğru tamamlanacağı açıklanan yol inşaatının Kurban Bayramı'ndan önce, 8 Ağustos'ta açılması bekleniyor. Peki bu nasıl olacak? Otoyolun tamamı açılacak mı? Yol inşaatı tamamıyla bitecek mi?

Konuyu ilk gündeme taşıyan isim olan Olay gazetesi Başyazarı Ahmet Emin Yılmaz, bugünkü yazısında da bu sorulara yanıt aradı. Yılmaz'ın Ankara kaynaklarına dayandırdığı bilgilere göre, soruların yanıtları şöyle:
 

Bu sütunların okurları biliyorlar… İstanbul’dan başlayıp Bursa’dan geçerek İzmir’e ulaşacak ve ülkenin en gelişmiş iki bölgesiyle üç kentini birbirine bağlayacak otoyolun Bursa-İzmir arasıyla ilgili önemli bir gelişmeyi 15 Haziran 2019 Cumartesi günü duyurduk.

O gelişme…

“Bayram trafiği otoyolda hedef değiştirdi: 8 Ağustos’ta açılıyor” başlığıyla aktardığımız, Ankara’nın otoyolu bayram öncesi açma kararı almasıydı.

Yazımız…

Daha önce de zaman zaman olduğu gibi, siyasetçi bir kaynağa dayandıran haber ajansları tarafından yaygın medya gündemine taşındı. Bazı internet siteleri ise izin alarak ve kaynak göstererek yayınladılar.

İzlediğimiz kadarıyla…

İstanbul-İzmir arasında yolculuk yapanların büyük ilgisini çekmekle birlikte “Seçim öncesi haberi kokusu var, 8 Ağustos’a biter mi?” tartışması başladı.

Belki de siyasetçi kaynak karıştırılmasından böyle bir algı doğdu. O bakımdan, yolun tamamlanıp tamamlanamayacağı tartışmalarını dikkatle izliyoruz.

Nitekim…

Konuyu dün Ankara’daki kaynağımızla konuşurken, “Yolun yetişmeyeceğini söyleyenler haklı olabilir mi?” şeklinde hafif kaygı da ekledik.

Şu cevabı aldık:

“Hedefimiz bayramdan önce 8 Ağustos’ta yolu ulaşıma açmak. Bunun için de yüklenici konsorsiyumla görüşüp çalışmaların hızlanmasını istedik. Yüklenici firmalar da ekip ve araç sayısı arttırıp hızlandılar.”

Ardından…

“Önceliğimiz yolu açmak” vurgulamasını tekrarlayıp şu bilgiyi verdi:

“Otoyollar üç kattan oluşur. En altta bütünlü temel vardır. Orta kat binder olur, en üste de aşınma asfaltı dökülür.”

Devam etti:

“İzmir Akhisar arası otoyol standardında açık. Bursa-Karacabey-Balıkesir ve Balıkesir-Akhisar arasında çalışmalarımız var. Biz bu bölümleri yer yer aşınma asfaltı olmaksızın binder katıyla açacağız.”

Şunu vurguladı:

“Yol açıldıktan sonra, ilerleyen süreçte de aşınma asfaltı dökülecek.”

Şunu da ekledi:

“Benzer durum Bursa Çevre Yolu açılırken de yaşanmıştı. Karayolları için bazen başvurulan bir uygulama. Yol güvenliği sorunu olmaz.”



  • Pazar 30.3 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 14.7 ° / 9.7 ° Şiddetli yağmurlu
  • Salı 16.3 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı