İngilizce öğrenmek için on güzel neden

İngilizce öğrenmek için on güzel neden

İngilizce öğrenmek bazen çok zor gelse de size gelecekte vereceği olanakları düşününce bu çabalara değeceği görülecektir. Yine de İngilizce öğrenmenin sizi bunalttığı anlarda aşağıda yazdığımız sebepleri hatırlarsanız kendini

 

1. İnglizce öğrenmek eğlencelidir

İngilizceyi sadece gramer öğrenmekten ibaret sanıyorsanız elbette bu çabalarınızın tamamı sıkıcı ve bunaltıcı olacaktır. Ama bir kere düşünün: İngilizce bir kültüre açılan kapıdır ve bu kapının ardında binlerce eğlenceli kültürel aktivite gizlidir. Örneğin müzik dinlemek, sinema izlemek, İngilizce oyunlar oynamak, internette sohbet yapmak, belki yurtdışına seyahat etmek yapabileceğiniz yüzlerce eğlenceli aktiviteden sadece birkaçıdır.

2. İngilizce Kariyerinizi Uçuşa Geçirecektir

Küreselleşen dünyada şirketler daha fazla yurtdışıyla iş yaptıkça çalışanlarından da daha fazla İngilizce bilgisi, konuşabilme yeteneği beklemektedir. İyi bir İngilizce sadece işe girişte değil, iş içinde de sizi farklı bir konuma getirecek ve başarının kapılarını açacaktır.

3. İngilizce İletişim Olarak Dünyaya Açar

İletişim güçtür. Bu gücün kapsamı bütün dünya ise çok daha fazla etkili bir güç demektir. Dünyada ikinci dil olarak en çok konuşulan dil olan İngilizce ile dünyada iletişim kuramayacağınız bir ortam kalmayacaktır.

4. İngilizce Öğrenmek Ufkunuzu Genişletir

Kendi dilimizi öğrenirken aynı zamanda kendi kültürümüzü de öğreniriz ve dünyaya o şekilde, yani kendi kültürümüzün değerleri ile bakarız. İngilizce öğrenmek ise bize bir başka kültürün bakış açısına sahip olmamızı sağlar. Örneğin biz daha samimi ilişkiler kurarken İngiliz kültürü bize soğuk gelebilir. Ama kültür bir bütün olarak bir mantığa sahiptir ve bu çerçevede her kültür değerlidir. Beğenmesek de yeni bir kültür yeni bir bakış açısı, genişleyen bir ufuk ve hoşgörü kazandıracaktır.

5. İngilizce Öğrenerek Ailenize ve Sevdiklerinize Yardım Edebilirsiniz

İngilizce iletişim kurabiliyor olmak yeni bilgileri edinebilmenize olanak verir. Örneğin ailenizle yurtdışı seyahatine çıktığınızı düşünün. Böyle bir durumda İngilizce bilginiz hayat bile kurtarabilir. Bunun dışında İngilizce öğrenen diğer aile üyelerinizle İngilizce konuşarak onların öğrenim süreçlerini çok hızlandırabilirsiniz.

6. İngilizce Öğrenmek Zihninizi Güçlendirir

Yeni bir dil öğrenmek zihni güçlendiren çok değerli bir çaba olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır. İngilizce öğrenerek sadece bilişsel yeteneklerinizi geliştirmekle kalmayacak aynı zamanda Alzheimer gibi beyin hastalıklarına yakalanma riskinizi düşürebileceksiniz.

7. İngilizce Öğrenmek başta Amerikan ve İngiliz Ekonomileri Olmak Üzere Dünyanın Önde Gelen Ekonomilerine Girme Fırsatı Yaratacaktır

Elbette İngilizce öğrenmenizin faydaları sadece ülkemizin sınırları içinde bulunmamaktadır. Amerika dünya ekonomisinin neredeyse dörtte birini oluşturmaktadır ve birçok işin en uç noktaları bu ülkede gerçekleştirilmektedir. İngiltere ise özellikle finans alanında dünya lideridir. Diğer ülkelerdeki uluslararası firmalarda da İngilizce bilginizle rahatlıkla çalışabilirsiniz.

8. İngilizce Öğrenmek Zaman Duygunuzu Daha Keskinleştirecektir

İngilizce zamanlar konusunda zengindir. Gerçekten de İngilizcede 12 zaman bulunmaktadır. İngilizce öğrenerek zamanlar konusunda daha fazla detay bilgi elde edinebilirsiniz. Tabi ilk başta yeni bir zamanı öğrenmek biraz sizi zorlayacaktır.

9. İngilizce Öğrenmek Her Ortamda İletişim Kurabilme İhtimalini Güçlendirecektir

Türkiye dışında herhangi bir ortamda karşılaşacağınız birisi eğer yabancı dili varsa büyük ihtimalle İngilizce konuşuyor olacaktır.

10. İngilizce Dünya Dilidir

Dünyada en fazla konuşulan dil Çincedir. En fazla ülkenin konuştuğu dil ise İspanyolcadır. Ama şurası bir gerçektir ki günümüzde dünyanın seçtiği konuşma dili uluslararası olarak İngilizcedir. 

 

Sizde İngilizce Öğrenmek isterseniz lütfen İngilizce Bankası sitesini ziyaret ediniz.