Güneydoğu'nun 'sakin şehri' sezona hazır

Güneydoğu

Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesi'nce 2013 yılında 'Sakin şehir' ağına dahil edilen, mistik tarihi yapısı ve doğal güzellikleriyle ziyaretçilerini büyüleyen Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde, yeni sezonda turist sayısında büyük artış bekleniyor.

Birecik Baraj Gölü'nün yapımı sırasında bir bölümü sular altında kalan ilçede, bahar mevsimiyle işletmeciler, turistleri ağırlayacakları duba restoranlarını elden geçirerek, eksikliklerini giderdi.

Turistlerin en çok ilgi gösterdiği tur için teknelerinin tamirini yapan işletmeciler, teknelerini boyayıp, süsleyerek yeni sezona hazırladı.

DOĞAL GÜZELLİKLER...

Tarihi taş evleri ve doğal güzellikleriyle Güneydoğu'nun 'saklı cenneti' olarak nitelendirilen ilçede, turistler, özellikle bir bölümü sular altında kalan 'batık kenti' tekne turuyla geziyor. Ziyaretçiler, tur sırasında birçok medeniyete ev sahipliği yapan Rumkale'yi uzaktan da olsa görme fırsatı yakalıyor.

Su altında kalan caminin minaresi ve terk edilmiş eski yapıların yer aldığı Savaşan Köyü olarak da bilinen bölge ilgi gören yerler arasında bulunuyor.



  • Cuma 30.1 ° / 16.6 ° false
  • Cumartesi 31.8 ° / 16.3 ° Güneşli
  • Pazar 33.9 ° / 16.9 ° Güneşli