Gökçeada Tatil Rehberi

Gökçeada Tatil Rehberi

Eski adı İmroz olan Gökçeada, Homeros'un İlyada destanında deniz tanrısı Poseidon'un adası olarak geçiyor.

Ada, 1456 yılında Fatih Sultan Mehmet tarafından Osmanlı İmparatorluğu topraklarına katıldı ve 471 yıl Osmanlı idaresinde kaldı. Balkan Harbi sırasında İtalyanların, 1. Dünya Savaşı sırasında İngilizlerin, kısa bir süre de Yunanistan'ın egemenliğine geçen ada 1923'te de Türkiye Cumhuriyeti topraklarına katıldı. Gökçaada, 2011 yılında aldığı Cittaslow (Sakin Şehir) unvanı ile dünyanın ilk sakin adası oldu.

Tarihi köyleri, Venedik Kalesi, İskiter Kalesi, doğal yaşamı, organik ürünleri ve Türkiye'nin ilk ve tek Sualtı Milli Parkı ile son yıllarda önemli bir turizm merkezi haline gelen Gökçaada 2002 yılından beri yapılan organik tarım sayesinde ziyaretçilerine eşsiz bir doğal ortam sunuyor.

Ege Denizi‘nin kuzeyindeki otantik, doğal, yeşillikler içinde bir yer olan Gökçeada, 270 kilometrekarelik yüzölçümüyle Türkiye’nin en büyük adası. Hala bakirliğini koruyan ve her yerinden denize girebileceğiniz Gökçeada’ya ulaşım sadece deniz yolu ile sağlanmaktadır.

Gökçeada‘ya ​Çanakkale limanından deniz otobüsü seferleri, Kabatepe’den 3 saatte bir feribot ve arabalı vapur seferleri yapılmaktadır. Gökçeada feribot saatleri  için siteden detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Adaya sefer yapan arabalı vapurlar, Kabatepe limanından, Gökçeada Kuzuliman’ına yanaşmaktadır. Kış aylarında arabalı vapur seferleri sabah ve akşam olmak üzere 2 seferdir. Yaz aylarında ise günde 2 saatte bir olmak üzere gün boyu 12 sefer yapılmaktadır. Seferler yaz aylarında ortalama 1,5 saat sürerken, kış aylarında hava koşullarına bağlı olmak kaydıyla ortalama 2 saat sürmektedir.

Gökçeada'da Nerede Kalınır

Doğal ve tarihi sit alanı olması sebebiyle Gökçeada Otelleri sizi daha samimi ve doğal mekanlarla buluşturuyor. Genelde adalı ailelerin işlettiği bu yerlere, son yıllarda büyükşehirlerden adaya yerleşenlerin açtıkları mekanların da eklenmesiyle, her zevke ve bütçeye uygun seçenekler bulunabiliyor. Gökçeada'da kalabalıktan dolayı geçen temmuz ve ağustos aylarında yer sıkıntısı yaşanabiliyor. O dönem için rezervasyonunuzu önceden yaptırmanızda fayda var.

Gökçeada Otelleri'nde konaklama, birkaç istisna dışında oda kahvaltı şeklinde. Kahvaltılarda mekan sahibinin kendi bahçesinden elde ettiği zeytinyağı, sofralık zeytin, meyve ve sebze çeşitleri; reçel, salça, pekmez ve hamur işleri gibi ev yapımı yiyecekler bulunuyor.



Anahtar Kelimeler: Gökçeada Tatil Rehberi
  • Cumartesi 18.3 ° / 1.1 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 5.8 ° / 0.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 5.6 ° / 0.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı