Fransız heyetinden Başkan Aktaş'a ziyaret

Fransız heyetinden Başkan Aktaş

BURSA (AA) - Fransa'nın Bordeux kentine bağlı Cenon komününün Belediye Başkanı Jean-François Egron ve beraberindeki heyet, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı ziyaret etti.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, İnegöl Belediyesi tarafından ilçede yaptırılan Cenon Bulvarı ile Cenon Parkı'nı inceleyen Fransız heyeti, daha sonra Bursa'ya geçerek, İnegöl Belediye Başkanıyken kısa süre önce Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Aktaş ile görüştü. Aktaş, heyeti kabulünde yaptığı konuşmada, iki ülke arasındaki dostluk ilişkilerine katkıda bulunan Cenon heyetine teşekkür etti. Yıllık 10 milyar dolardan fazla ihracat rakamına ulaşan Bursa'nın Türkiye'nin önemli üretim merkezleri arasında yer aldığını belirten Aktaş, Balkanlar ve Kafkaslardan aldığı göçlerle tam bir Türkiye mozaiği konumunda olduğunu kaydetti.

Cenon Belediye Başkanı Egron ise Aktaş'a yeni görevinde başarılar dileyerek, Cenon'da da İnegöl ve Bursa'yı hatırlatan bir yatırımın yapılması yönünde gayret sarf edeceklerini söyledi. Aktaş, ziyaretin anısına Fransız konuğuna çiniden el yapımı Osmanlı çeşmesi maketi ile Bursa bıçağı hediye etti.



  • Cuma 30.1 ° / 16.6 ° false
  • Cumartesi 31.8 ° / 16.3 ° Güneşli
  • Pazar 33.9 ° / 16.9 ° Güneşli