Farklı ilden gelen 30 kadın hekim stüdyoya girdi

Farklı ilden gelen 30 kadın hekim stüdyoya girdi

Yaptığı farklı projelerle adından söz ettiren konservatuar mezunu aynı zamanda da Biyokimya uzmanı olan Dr. Özlem Kaya, 14 Mart Tıp bayramı öncesi Türkiye’nin farklı illerinde görev yapan kadın hekimleri Bursa'da bir araya getirerek Tür

Türkiye´nin dört bir köşesindeki çeşitli sağlık kuruluşlarında görev yapan 30 sanatsever kadın hekim ''Hekimler Söylüyor'' adlı müzik albümü projesi için Bursa´da biraraya gelerek 35 eseri seslendirdi. Projeye destek vermek için Türk Halk Müziğinin Sanatçısı Emel Taşçıoğlu'da stüdyoya girerek hekimlerle birlikte bir esere düet yaptı. 

Daha öncede mezun olduğu Bursa’nın en köklü liselerinden biri olan Bursa Kız Lisesi öğrenci ve öğretmenlerini bir araya getirerek 30. yılı anısına "BKL 87 Vefa" adını verdikleri proje gerçekleştiren Dr. Özlem Kaya´nın koordinatörlüğünde biraraya gelen hekimler, yaklaşık 4 aylık çalışma sonrasında birbirinden değerli 35 eseri solo olarak seslendirdi. Projeye tamamen gönüllü olarak katılan hekimler, CD satışından elde edilecek gelirinin tamamını eğitim ve sağlık ile ilgili KAHEV (Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı) gibi vakıflara bağışlanacağını belirtti.

Yapımcılığı Ege Şafak-Orpheus Yapım’ın üstlendiği projenin sanat yönetmenliğini ise, 2017 yılında 'Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Ödülleri' töreninde müzik alanında büyük ödüle layık görülen Göksel Baktagir ve yine Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçılarından Selçuk Murat Kızılateş üstlendi. Türk Halk Müziği sanatçısı Emel Taşçıoğlu, Türk Sanat Müziği sanatçısı Nazire Savran ve Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuarı Anasanat Dalı Başkanı Doç Dr. Özlem Doğuş Varlı da hekimlere vokal koçluğu yaparak stüdyo okumaları sırasında destek verdi. Albüme Türkiye´nin profesyonel müzisyenleri enstrümanları ile eşlik ederken kayıt ve mix-mastering işlemleri ise konusunda uzman isimler olan İhsan Apça, Özgür Özkan Mete, Doç.Dr. Ersen Varlı, Gürkan Sezgin, Mustafa Karaduman ve İlhan Harmancı tarafından gerçekleştirildi.

2 CD'den oluşan 'Hekimler Söylüyor' albümü Nisan ayında dinleyicileri ile buluşacak.



  • Pazartesi 34 ° / 14.7 ° Güneşli
  • Salı 34.7 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 39.1 ° / 19.9 ° Güneşli