Erdoğan: Aylan bebeği dünya çok çabuk unuttu

Erdoğan: Aylan bebeği dünya çok çabuk unuttu

Cumhurbaşkanı Erdoğan BM Genel Kurulu'nda, 'Dünyamız küresel düzeyde adaletsizliğin yol açtığı sancıyla yüz yüze' dedi. Erdoğan mülteci sorunuyla ilişkin küresel politikaları eleştirirken, 'Aylan bebeği dünya çok çabuk unuttu' ifa

Cumhurbaşkanı Erdoğan Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları; 

"Dünyamız küresel düzeyde adaletsizliğin yol açtığı sancıyla yüz yüze.

Dünyanın bir yanı yüksek refah seviyesi, lüksle hayatını sürdürürken diğer tarafta açlığın, sefaletin, cehaletin kol gezmesi kabul edilemez.

Şayet her birimiz güvende değilsek hiçbirimizin güvende olamayacağı gerçeğine sırtımızı dönemeyiz. Dünya beşten büyüktür. Zihniyetimizi değiştirme zamanı gelmiştir.

Nükleer güç ya herkes için yasak ya da herkes için serbest olmalıdır. Bu salondaki tüm ülkeleri adalet ve ahlak üzerine bina ettiğimiz girişimlerimize destek vermeye davet ediyorum.

Suriye küresel adaletsizliğin sembolü haline gelen bir coğrafya oldu. Türkiye DEAŞ eylemlerinden en çok etkilenen ülkedir. Suriye'de DEAŞ'a karşı ilk ve en büyük darbeyi vuran ülke Türkiye'dir. Suriye krizini artık sona erdirmenin zamanı gelmiştir.

Beş milyon sığınmacıya biz ev sahipliği yapıyoruz. 8 yılda 40 milyar dolar destek yaptık. Bize gelen destek şu an itibariyle 3 milyar eurodur.

Aylan bebeği dünya çok çabuk unuttu. Aynı durum sizlerin de başına gelebilir. "



  • Çarşamba 33.3 ° / 15.9 ° Güneşli
  • Perşembe 32.9 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cuma 33.4 ° / 13.7 ° Güneşli