Ecdadın muhteşem mirası Ulu Camii'den 16 harika fotoğraf

Ecdadın muhteşem mirası Ulu Camii

Ecdat yadigarı olduğu kadar gelecek nesillere bırakılacak bir emanet niteliği taşıyan “en yüksek mertebeli mabet” olarak bilinen Ulucami,  gelen milyonları kendine hayran bırakıyor.

Yıldırım Bayezid tarafından 1396-1399 yılları arasında 20 kubbeli olarak Bursa’da yaptırılan 600 yıllık tarihi Ulucami, Türkiye’nin ve İslam dünyasının önemli camileri arasında yer alıyor.

Mescid’i Haram, Mescid’i Nebevi, Mescid’i Aksa ve Emeviye Camii’nden sonra “en yüksek mertebeli mabet” olarak bilinen Ulucami, yüzyıllardır ibadete ya da ziyarete gelenleri büyülüyor.

Adeta bir hat müzesi

Duvarlarını süsleyen, farklı hattatlar tarafından yazılmış 200 hat levhası ve duvar yazısıyla “hat müzesi” olarak anılan Ulucami’nin içerisinde yer alan üstü açık bir kubbenin altında bulunan şadırvan, onu diğer camilerden ayırıyor.

500 yıllık Kabe kapı örtüsü sergileniyor

Yerli ve yabancı birçok turistin akın ettiği camide bir de Mısır’ın fethiyle elde edilen kutsal emanetlerle İstanbul’a getirildikten sonra Yavuz Sultan Selim tarafından Ulucami’ye hediye edilen 500 yıllık Kabe kapı örtüsü sergileniyor.

1855’teki depremde 18 kubbesinin çöktüğü, sadece batı minaresinin dibindeki kubbe ile mihrap önü kubbesinin ayakta kaldığı, 1889’da çıkan yangında ise minarelerin ahşap külahlarının yandığı bilinen cami, halen tüm heybetiyle Bursa’nın merkezinde duruyor.

;

Bursa’da gezilecek yerlerin tamamı için tıklayın…



  • Pazartesi 36.3 ° / 18.6 ° Güneşli
  • Salı 35.9 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 34.9 ° / 19.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı