Duvarlarınızı çıplak bırakmayın

Duvarlarınızı çıplak bırakmayın

Duvarlarınızı Çıplak Bırakmayın

Kışın iyiden iyiye kendini hissettirmesiyle birlikte ev dekorasyonunda da değişiklik yapma isteğimiz arttı.

Havaların soğuması evlerin daha sıcak görünmesini tetiklediği için özellikle boş duvarlar gözümüze daha çok çarpar oldu. Bir şekilde duvarları doldurmak, evi daha sıcak göstermek gibi düşünceler içindeyken bunu en doğru şekilde nasıl yapabiliriz sorusu da kafamızda yankılanıp duruyor. Biz de bu sorudan yola çıkarak en doğru cevabı vermek için küçük bir araştırma yaptık. İşte, dekorasyonda tabloların yeri ve önemi içerikli yazımız.

Tabloların sanat ve zevk simgesinden tasarım öğesine dönüşüşü

Hızlı ve kaliteli baskı teknikleri ile tabloların geçmişe oranla daha uygun fiyata imal edilmesi ve dekorasyonda da daha sık kullanılmasını sağladı.

Bu gelişme sanat camiasınca pek olumlu karşılanmazken dekorasyonda sık sık yeniliğe gidenler için oldukça sevindirici oldu. Özgün yağlı boya tablolara oranla, kaliteli baskılar ile satışa çıkan ünlü tablolar dekorasyonda kendilerine daha çok yer buldu. Özellikle gelişen sanat akımları ile baskı teknikleri birleşince de ünlü tablolar yeniden anlam ve değer kazandı. İnternet ortamından bir tıkla ulaşıp istediğiniz ölçü ve fiyatta tablo satın almak mümkün. Hatta Hepsiburada tablo satışlarında sık sık promosyon ve indirime giderek sanatseverlere daha keyifle alışveriş yapma imkanı tanıyor. Dekorasyonunuzda tablo eksiğiniz varsa yaptığınız alışverişlerle kazandığınız Hepsiburada hediye çeki ile bu eksiği hemen giderebilirsiniz.

Peki, odaya uygun tablo seçilirken neye dikkat edilmeli?

İşte asıl sorumuz bu! Tablo seviyor ve dekorasyonda kullanmak istiyoruz, ama dekore edeceğimiz odaya uygun tabloyu nasıl seçmeliyiz?

Tablo seçiminde odamızın büyüklüğü ve duvar rengini göz önünde tutmalıyız. Eğer küçük bir odamız varsa ve oda küçük olduğu için daha aydınlık gözüksün diye duvarları açık renkte boyanmışsa seçimimizi yine açık renkli çerçeveleri olan küçük tablolardan yana kullanmalıyız. Küçük ve birkaç tablodan oluşan bir kolaj ile hem odayı karartmamış hem de dekorasyonda tablo kullanma isteğimizi yerine getirmiş oluruz.

Odamız büyük ve ferah bir odaysa tablo seçiminde duvar renginden ziyade mobilya rengine göre hareket etmeli ve büyük tablolar seçmekten çekinmemeliyiz. Tablonun çerçeve rengi mobilyalara uyum sağlarken resimde kullanılan boya rengi ve çizim tekniği ne kadar zıt olursa tablomuz kendini bir o kadar daha güzel gösterebilecektir.



  • Cumartesi 31.8 ° / 16.3 ° Güneşli
  • Pazar 33.9 ° / 16.9 ° Güneşli