Doğu Karadeniz'den büyüleyen manzaralar

Doğu Karadeniz

Baharın gelişiyle birlikte doğanın canlandığı Karadeniz’de yaylalar ve tabiat parkları; amatör ve profesyonel fotoğrafçıların uğrak mekanı oluyor.

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde yeşil ve mavinin her tonunu barından yaylalar, şelaleler ve göller, yerli- yabancı turistlerden büyük ilgi görüyor.

Trabzon’da Uzungöl ve Sümela Manastırı, Rize’de Zilkale, Artvin’de Laşet Yaylası, Şavşat Karagöl, Mençuna Şelalesi, Borçka Karagöl ve güzergah boyunca gördüğü manzaraları fotoğraflayan Bursalı fotoğrafçı Yakup Altan, “Nisan-Mayıs ayı itibariyle Doğu Karadeniz’de turizm sezonu başlıyor, doğa canlanıyor. Bizde Bursa’dan gelerek Karadeniz’in büyüleyen doğasını fotoğraflama şansı bulduk” dedi.

Doğu Karadeniz’in doğayla baş başa kalmak isteyenler için harika bir seçenek olduğunu belirten Altan, “Doğu Karadeniz’de yaklaşık 2 bin 800 rakım yüksekliğine kadar çıkabilen onlarca yayla bulunuyor. Bu yaylalar cezbeden doğallığı ile doğa tutkunu yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Karadeniz yeşil güzelliklerinin yanı sıra tarihi köprüleri, manastırları ve mimarisiyle de mutlaka görülmesi gereken bir bölge' dedi.



  • Cumartesi 31.8 ° / 16.3 ° Güneşli
  • Pazar 33.9 ° / 16.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 36.3 ° / 18.6 ° Güneşli