Nilüfer Belediyesi’nin “Mysia Yolları” adı ile hayata geçirdiği “Nilüfer Alternatif Turizm Destinasyonları Projesi” nin tanıtımı 17 Nisan Pazar günü Misi’de yapılıyor.
35 doğa yürüyüşü, 6 bisiklet ve 4 atlı doğa yürüyüşü parkuru ile kamp ve karavan alanlarını da kapsayan 301 kilometrelik “Mysia Yolları” doğaseverlere tüm imkanları sunuyorç
Kültüre, sanata, çevre sağlığına ve spora yaptığı yatırımlarla Nilüfer’i Bursa’nın çekim noktası haline getiren Nilüfer Belediyesi, doğaseverleri eşsiz bir parkur ile buluşturmaya hazırlanıyor. Nilüfer Belediyesi’nin doğaseverlere kazandırdığı Nilüfer Alternatif Turizm Destinasyonları Projesi “Mysia Yolları”nın tanıtımı 17 Nisan Pazar günü yapılacak.
Nilüfer Belediyesi, özellikle de içinde keşif ruhunu yaşatanlar için Nilüfer’in pek çok farklı özelliğini içeren coğrafyasında renkli ve heyecanlı parkurlar belirledi.
Kent karmaşasından bunalanlara yeni kaçış noktaları sunan “Mysia Yolları” eşsiz güzellikleri barındıran coğrafyasında birbirleriyle bağlantılı 35 doğa yürüyüşü, 6 bisiklet ve 4 atlı doğa yürüyüşü parkuru, kamp ve karavan alanları ve yamaç paraşütü sporu imkanları ile Türkiye’nin en özel yürüyüş ve doğa sporları parkuru olmaya aday.
Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Tarih ve Turizm Bürosu tarafından gerçekleştirilen parkur çalışmaları çerçevesinde doğaseverlerin doğanın tadını güvenli bir şekilde çıkarabilmeleri için Gümüştepe (Misi)’den Gölyazı’ya uzanan alanda yönlendirme tabelaları yerleştirildi. Alternatif ve sürdürülebilir turizm amaçları doğrultusunda hazırlanan ve Nilüfer’in dağ köylerini de içine alan proje ara parkurlarla birlikte toplam 310 kilometrelik bir ağa sahip.
Parkur kültür rotalarını da içeriyor
“Mysia Yolları” ismi ile tanıtılan proje, Gümüştepe (Misi) gibi tarihi değerleri ve doğal güzellikleri ile ön plana çıkan, Tahtalı ve Gölyazı gibi Bursa’nın en eski yerleşimlerini de içine alan parkurlarda doğal güzelliklerin yanı sıra yeni kültür rotaları da sunuyor. Yürüyüş, bisiklet, atlı doğa yürüyüşü yolları, kamp alanları, göletler, mağaralar ve Nilüfer Belediyesi’nin kamp karavan tesisleri ile yamaç paraşütü tesisleri gibi pek çok özel noktada insan ile doğayı birleştiren parkurlar hakkında detaylı bilgiler içeren rehber kitap ve cep haritaları da hazırlandı.
Doğanın tadını doğaya saygı duyarak, koruyarak çıkarmak isteyen doğaseverler ve doğa sporları tutkunları için alternatif oluşturmak amacıyla hazırlanan proje, bölge yerleşimlerinin alternatif, sürdürülebilir turizm ve ekoturizm ile tanışması bakımından da büyük önem taşıyor. Proje ile Dağyenice, Atlas, Kadriye, Unçukuru, Maksempınar gibi dağ yerleşimlerinin ve Misi, Gölyazı gibi turizm çeşitliğine ihtiyaç duyan mahallelerin tanıtımının sağlanması ile yurt içi ve yurt dışından gezginlerin bölge hakkında haberdar olması hedefleniyor.
QR kod sistemi uygulanacak
Uluslararası standartlara uygun işaretler, haritalar, yön levhaları ve rehber kitapçık ile güvenli bir gezi imkanı sunan “Mysia Yolları”nın en yenilikçi yönlerinden biri de yönlendirme levhalarında kullanılan QR kod sisteminin doğaseverlerinin hizmetine sunulması. Doğaseverler,yaklaşık 300 yönlendirme tabelası üzerinde yer alan QR kodları bütün akıllı cep telefonlarına yüklenebilen kod okuma uygulaması sayesinde telefonlarını bir el GPS’i gibi kullanarak hangi noktada olduklarını ve hangi yöne gitmeleri gerektiğini ekranlarında otomatik olarak açılan harita üzerinde görebilecek.
“Mysia Yolları” adı ile hayata geçirilen “Nilüfer Alternatif Turizm Destinasyonları Projesi”, Misi’den Gölyazı’ya uzanan geniş bir coğrafyada tarihî, turistik ve doğal değerleri ön planda tutarak Nilüfer’in doğa turizmi potansiyelini ortaya çıkaracak ve Bursa’da turizmin çeşitlendirilmesine katkı sağlayacak.
“Mysia Yolları”, antik dönemlerin önemli iki yerleşimini patikalarla birbirine bağlarken aynı zamanda çeşitli spor aktivitelerinin yapılabileceği alanların keşfetmenizi sağlıyor. Doğaseverlere; yürüyüş, dağ bisikleti, çadırlı kamp, panoramik manzara seyri, kuş gözlemi, doğa fotoğrafçılığı, atlı doğa yürüyüşü ve sportif olta balıkçılığı gibi çeşitli alternatifler sunuyor.
Yaklaşık 1 yıl süren çalışmalar sonunda oluşturulan 310 kilometre uzunluğundaki “Mysia Yolları”, sadece doğa sporları meraklılarına değil Bursa’nın tarihine, kültürüne, flora ve faunasına, kırsal yaşamına ilgi duyan ve yaşadığı çevreyi tanımak isteyenlere de hitap ediyor.
Doğanın tadını ona saygı duyarak, doğayı koruyarak çıkarmak isteyen doğaseverler ve doğa sporları tutkunları doğal yaşamının sürdüğü bu coğrafyada çevreye zarar veren tesislere inat, tarımsal üretime ve hayvancılığa devam eden yerleşimleri tanıma imkanı bulacak.